10/10/12

Ο ΣΦΕΕ στηρίζει την ελληνική προσπάθεια ανάπτυξης


Συνάντηση με την Γερμανίδα  καγκελάριο κ. Άγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά είχε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών  Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) κ. Κωνσταντίνος Φρουζής στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο ηγετών με επιχειρηματίες Ελλάδας και Γερμανίας με θεματικό αντικείμενο τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και οι δυνατότητές ανάπτυξής της...


Ο κ. Φρουζής στη διάρκεια της συνομιλίας του με την κα Μέρκελ έθεσε τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ, την ανάγκη χρηματοδότησής του και πραγματοποίησης διαρθρωτικών αλλαγών στον ευρύτερο τομέα της Υγείας.

Μετά την συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ ανακοίνωσε τα εξής:
«Η συνάντηση με την κ. Μέρκελ, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά έγινε σε πολύ θετικό κλίμα.
Η φαρμακοβιομηχανία αναγνωρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων μας, προκειμένου η χώρα να εξέλθει από την κρίση και να εισέλθει σε μια αναπτυξιακή τροχιά.

Ο ΣΦΕΕ στηρίζει τις πρωτοβουλίες της ανάπτυξης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων της πολιτείας.

Μετά την καταβολή της δόσης που αναμένει η χώρα μας θέλουμε και πρόθεσή μας είναι, να στηρίξουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης στην κατεύθυνση της ανάπτυξης μέσα από δομικούς πυλώνες της φαρμακοβιομηχανίας όπως είναι η επένδυση στην έρευνα και η προσφορά και η απασχόληση.

Προϋπόθεση είναι να βρεθεί λύση στα ανοιχτά ζητήματα της φαρμακοβιομηχανίας τα οποία είναι:
Η ρευστότητα στην αγορά.
Η αποπληρωμή των σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων ευρώ που οφείλει η ελληνική πολιτεία σήμερα στη φαρμακοβιομηχανία και επιπλέον.
Η επανεξέταση του ανοιχτού θέματος της ζημίας που υπέστησαν οι επιχειρήσεις από το “κούρεμα” των ομολόγων για χρέη παρελθόντων ετών. Το ποσό που χάθηκε λόγω 'κουρέματος' αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.
Στο επόμενο διάστημα, θα πρέπει να υπάρξει ένα Σύμφωνο Σταθερότητας μεταξύ κυβέρνησης και φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να μπορέσουμε να δούμε συνολικά τα ζητήματα της Υγείας και τις δυνατότητες χρηματοδότησής της.

Στόχος είναι να στηρίξουμε κι εμείς την κυβέρνηση στην προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας και να τη βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης.

Η προσπάθεια αξίζει, καθώς διασφαλίζει την περίθαλψη του ελληνικού λαού, την πρόσβασή του στις καινοτόμες θεραπείες, ενώ προστατεύει και την κοινωνική συνοχή».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων που ήρθαν στην Ελλάδα με τη Γερμανίδα Καγκελάριο ενώ από την ελληνικό επιχειρηματικό χώρο συμμετείχαν οι εξής :
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Μαϊλλης. Οι τραπεζίτες κ.κ. Γιώργος Ζανιάς (Εθνική) και Νίκος Νανόπουλος (Eurobank), ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός,ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κοπελούζος,ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Κωνσταντίνος Φρουζής, ο διευθύνων σύμβουλος της Boss στην Ελλάδα κ. Bairon Herzberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas κ. Πάνος Ξυνής,ο  διευθύνων σύμβουλος της Hochtief Hellas κ. Joahim Kochling και ο επικεφαλής του Zeus Capital κ. Στέλιος Ζαβός.
της Μάριον Κοντογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου