11/10/12

Χρυσαυγίτες και λοιποί στο θέατρο «Χυτήριο» τώρα εναντίον θεατών...

Update 21: 14: Μετά τη «δράση» του στο θέατρο Χυτήριο, ο κ. Παναγιώταρος της Χ.Α. στήθηκε υπερήφανα και μπροστά στις κάμερες για να κάνει ατσαλάκωτος δηλώσεις...
 «Όσο υπάρχουν τέτοια βλάσφημα έργα, θα είμαστε πάντα εδώ παρόντες», δήλωσε και συνέκρινε τις αντιδράσεις με αυτές της ταινίας για το Μωάμεθ λέγοντας: «…Για μια υποτιθέμενη ταινία, που μάλλον έγινε στο youtube για 10 λεπτά στο εξωτερικό κάηκε όλη η γη και πριν από 10-15 ημέρες χιλιάδες μουσουλμάνοι σπάσανε όλη την Αθήνα και η αστυνομία τους κοιτούσε. Όσο υπάρχουν τέτοια βλάσφημα έργα, και δεν έχει να κάνει τίποτα με την ελευθερία του λόγου κλπ αυτό, άλλο τόσο απλοί πολίτες και η Χρυσή Αυγή πάντα θα είμαστε εδώ παρόντες...». Δίπλα του κι άλλοι "λάτρεις" του θεάτρου, όπως ο συνάδελφος του κ. Παππάς.

Update 20.25: Ενώ νωρίτερα τα ΜΑΤ, είχαν απομακρύνει παραθρησκευτικούς και χρυσαυγίτες, αυτοί κατάφεραν να επιστρέψουν πριν από λίγο να σπάσουν την αλυσίδα που είχαν σχηματίσει οι αστυνομικοί και να σκίσουν αφίσες της παράστασης, μέσα σε ένταση που συνεχίζεται έξω από το θέατρο. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και τουλάχιστον τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ παρευρισκόμενοι συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς και έριξαν γιαούρτια στην είσοδο του «Χυτηρίου». Υπάρχουν και μαρτυρίες θεατών που έχουν πάει για να δουν την παράσταση, για τη στάση της αστυνομίας καθώς δέχονται επιθέσεις. όπως αυτή!





ή αυτή...



και αυτή...


...





Update 19.45: Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το θέατρο «Χυτήριο». Δυνάμεις των ΜΑΤ, απώθησαν τους συγκεντρωμένους, μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και χρυσαυγίτες, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος. Προσήχθη μία γυναίκα ενώ σύμφωνα με το newsbeast "ένας αστυνομικός δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα."
Κανονικά θα γίνει απόψε η πρεμιέρα της παράστασης «Corpus Christi», στο θέατρο Χυτήριο, αφού απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει παραθρησκευτικές οργανώσεις. Μαζί και η Χ.Α. που, προσπαθώντας πλέον να καθορίσει και την ατζέντα του πολιτισμού,  ζήτησε μέσα από τη βουλή να κατέβει η παράσταση.


video από το tsantiri.gr

video από το newsbeast.gr

 Ήδη από τις 6 το απόγευμα κι ενώ η παράσταση είναι προγραμματισμένη για τις 8, φανατικοί και χρυσαυγίτες έχουν αρχίσει να μαζεύονται έξω από το θέατρο. Μαζί και ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής.


Έξω από το θέατρο βρίσκονται και αστυνομικές δυνάμεις και η κατάσταση είναι τεταμένη. Κλειστή είναι η Ιερά Οδός και στα δύο ρεύματα.


Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που απορρίφθηκε σήμερα είναι η δεύτερη στη σειρά.

Πηγή: http://www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου