14/11/12

H Eυρώπη ξεσηκώνεται - Ημέρα πανευρωπαϊκής απεργίας - Στην Αυστρία "είμαστε όλοι Έλληνες"


- Έλληνες, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Ιταλοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Αυστριακοί, Φινλανδοί, Βούλγαροι, Ρουμάνοι, Γερμανοί κατεβαίνουν στους δρόμους κατά της λιτότητας
- Η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες»!
- Στο πλευρό των...
Νοτίων και οι Γερμανοί συνδικαλιστές
- Στην Ισπανία που πλήττεται από απίστευτη κρίση έχουν παραλύσει τα πάντα σήμερα
- 42 συλλήψεις, 13 τραυματίες τις πρώτες ώρες της απεργίας
- Εκατομμύρια αναμένεται να βγουν στους δρόμους
Η Ευρώπη ολόκληρη είναι σήμερα "στο πόδι". Σήμερα κηρύχθηκε Ημέρα Πανευρωπαϊκής Απεργίας και ίσως στο εξωτερικό να την έχουν πάρει λίγο πιο πολύ στα σοβαρά απ' ότι εμείς εδώ.
Οι κινητοποιήσεις οργανώνονται μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες», οι οποίες θα διανεμηθούν στους πολίτες, ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους Έλληνες, Ισπανούς και Ιταλούς εργαζόμενους.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"
Οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν πληρώσει για ό,τι έχει κάνει ο αχαλίνωτος χρηματοπιστωτικός τομέας. Με την ανεργία, την αύξηση της φτώχειας, τα δραστικά μέτρα λιτότητας, τις περικοπές των συντάξεων και της κοινωνικής πρόνοιας», γράφει η αφίσα.
Στο κείμενο που τη συνοδεύει, γράφει μεταξύ άλλων: Στηρίζουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στον αγώνα τους για δουλειά με αξιόπρεπες εισόδημα.
Οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές δεν οδηγούν έξω από την κρίση! Οι περικοπές σε εργατική νομοθεσία δε θα σταματήσουν κανένα χρέος!
Οι άνθρωποι στην Ελλάδα - και σε όλη την Ευρώπη - δεν ευθύνονται για την κρίση.
Το χειρότερο για τους ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η λιτότητα
Η Ευρώπη χρειάζεται απασχόληση και την ανάπτυξη!

Στην Ισπανία, οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε γενική απεργία για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά.


Στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί επίσης 24ωρη γενική απεργία, ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, η GGIL διοργανώνει τετράωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.

Στη Γαλλία οι CGT, CFDT και FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει, το μεσημέρι, συλλαλητήριο στο Βερολίνο, ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.

"Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία εφαρμόζεται μία πολιτική λιτότητας στην πλάτη των πολιτών ... Καταστρέφουμε αυτές τις χώρες με την περιστολή των δαπανών ... Για τον λόγο αυτόν εκδηλώνεται αυτή η αντίσταση, αυτή η εξέγερση", δήλωσε ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας των γερμανικών συνδικάτων (DGB) Μίχαελ Ζόμερ Μίχαελ Ζόμερ.

"Είμαστε αλληλέγγυοι, οργανώνουμε διάφορες εκδηλώσειςστη Γερμανία, θα στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης προς τις χώρες αυτές", πρόσθεσε. Τα γερμανικά συνδικάτα θα εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους στις δοκιμαζόμενες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αλλά όχι με απεργίες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ver.di, μιας από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Ευρώπης, τουλάχιστον σε πέντε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Στο Βερολίνο έχει προγραμματιστεί εκδήλωση διαμαρτυρίας στην Πύλη του Βραδεμβούργου, αλλά και μπροστά στο κτίριο της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Στη Φρανκφούρτη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το Ελληνικό Προξενείο και η πορεία θα καταλήξει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στο Μόναχο έχει προγραμματιστεί εκδήλωση με τη συμμετοχή ομιλητών, αλλά και μουσικών από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο, ενώ στην Στουτγκάρδη το μήνυμα της δράσης θα είναι «Η δική μας ομπρέλα διάσωσης λέγεται αλληλεγγύη» και στη Βρέμη θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση προς το κτίριο της συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας, όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στη Βρετανία, την Ολλανδία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

«Όσοι σπέρνουν λιτότητα θα θερίσουν ύφεση» τονίζει, σε δήλωσή της, η γενική γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Μπερναντέτ Σεγκόλ και προσθέτει ότι «οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ακούσουν την οργή των ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους».
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

Πηγή: http://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου