14/11/12

Καταγγελία Αραβαντινού στη Βουλή για τους VIP του Κορυδαλλού: Τρώνε σολομό και χαβιάρι


Άναυδοι οι βουλευτές της Ειδικής Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής από τις καταγγελίες του αρχιφύλακα του Νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνη Αραβαντινού για τους VIP κρατουμένους...

"Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά. Παραγγέλνουν από τον Σκλαβενίτη. Χθες κάποιος παρήγγειλε καπνιστό σολομό και έφαγε. Αφού έχει λεφτά και παραγγέλνει τι να κάνουμε; Το σύστημα τους έχει αφήσει να καλοπερνάνε.
Άμα πάθει κάτι ο Άκης Τσοχατζόπουλος ή ο Λάκης Γαβαλάς εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε. Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι περνάνε άσχημα;", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα όσα υποστήριξε προκάλεσαν την αντίδραση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη που του επιτέθηκε καλώντας τον να μην πηγαίνει εκεί και κάνει διαπιστώσεις.
"Ποιο είναι το σύστημα που επιτρέπει στους πλούσιος να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα των φυλακών; Έχουμε χάσει το μυαλό μας εδώ μέσα;", σημείωσε.

"Δεν υπάρχει κανένα σωφρονιστικό σύστημα. Υπάρχει σύστημα κράτησης και μάλιστα ανασφαλές. Μένουν στην φυλακή όσοι θέλουν. Και όσοι αποφασίζουν να φύγουν φεύγουν όποτε θέλουν με οποιοδήποτε μέσο, ελικόπτερα, αυτοκίνητα.
Το έχουμε δει. Και ότι έχουν καιρό να φύγουν είναι επειδή μέσα στη φυλακή βρίσκουν ένα κομμάτι ψωμί. Επιπλέον, δεν υπάρχει σωφρονισμός. Δεν μπορεί ο σωφρονισμός να είναι μία διαδικασία επιβολής ή καταστολής", ανταπάντησε ο Αντώνης Αραβαντινός.

Ο Αντώνης Αραβαντινός επισήμανε πως όσα υποστηρίζει είναι πέρα για πέρα αληθινά, σημειώνοντας πως δεν θα σταματήσει να λέει τα πράγματα ως έχουν.
"Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο πληρώνουν οι Έλληνες κρατούμενοι. Φοβόμαστε και εμείς από αυτά που συμβαίνουν μέσα στις φυλακές όταν ακούμε κάθε μέρα να μας φωνάζουν κρατούμενοι γαμώ την Ελλάδα σας. Η κατάσταση είναι τραγική, δεν πάει άλλο", ανέφερε.

Εποικισμός των φυλακών από αλλοδαπούς
Επισημαίνοντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική, υποστήριξε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένας βίαιος εποικισμός των φυλακών από το αλλοδαπό στοιχείο.
"Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά οι αδύναμοι κρατούμενοι αυτή τη στιγμή είναι οι Έλληνες. Το 70% των κρατουμένων είναι μουσουλμάνοι και αυτοί μεταξύ τους είναι χωρισμένοι στα δύο", τόνισε.
Αναφέρθηκε ακόμα και στο θέμα της χορήγησης αδειών επικρίνοντας τον τρόπο με τον οποίο χορηγούνται.
"Οι άδειες δίνονται με την προσδοκία ότι οι κρατούμενοι θα κάνουν καλή χρήση της άδειας. Η βαρύτητα της ποινής έφυγε ως κριτήριο. Και η γιαγιά μου που είναι 90 ετών προσδοκά ανάσταση νεκρών. Έλεος", υπογράμμισε.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου