1/8/12

Τα κίνητρα του Γκάιτνερ


Ο γερμανικός τύπος βάζει στο μικροσκόπιο τις παραινέσεις των ΗΠΑ προς το Βερολίνο για την αντιμετώπιση της ευρωκρίσης και παραπέμπει στις αναγκαιότητες της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ.
Τη χθεσινή συνάντηση των υπ. Οικονομικών της Γερμανίας και των ΗΠΑ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Τίμοθι Γκάιτνερ σχολιάζει σήμερα η...
Tagesspiegel: «Τα κίνητρα του Γκάιτνερ είναι εύκολο να τα κατανοήσει κανείς. Υποστηρίζει ότι τα οικονομικά προβλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ευρωπαϊκές ρίζες και γι’ αυτό πρέπει η Ευρώπη να θέσει ένα τέλος στην κρίση. Είναι προφανές ότι εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θέλει να παραδεχθεί ότι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και το δημόσιο χρέος ελάχιστη σχέση έχουν με την κρίση στην Ευρωζώνη.
Πάντως οι πιέσεις προς το Βερολίνο δεν προέρχονται μόνο από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς και η ίδια η Γερμανία μπαίνει σε προεκλογική περίοδο. Γι αυτό και οι Χριστιανοκοινωνιστές και οι Φιλελεύθεροι δεν ακολουθούν πια τη γραμμή της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Επί της ουσίας στα σημαντικά πολιτικά ζητήματα ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν υφίσταται πλέον».

Πηγή: http://www.kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου