8/3/13

Ταλεγκόν: Να τι θα έπρεπε να είχε δείξει ο Παπανδρέου σε Μέρκελ - Σαρκοζί


Η νεαρή Ισπανίδα Μπεατρίς Ταλεγκόν μιλώντας σε συνέδριο στην Αθήνα, έστειλε αιχμηρό μήνυμα σε Μέρκελ και Σαρκοζί, με λόγια αλλά και με μια χειρονομία που θα συζητηθεί...

"Όταν ο Σαρκοζί ρωτούσε τον Παπανδρέου στις Κάννες "Είσαι ηλίθιος;" αναφορικά με την πρόθεσή του να διεξάγει δημοψήφισμα στην Ελλάδα για τη νέα δανειακή σύμβαση, η κ. Ταλεγκόν είπε ότι "κανονικά έπρεπε ο κ. Παπανδρέου, αλλά και οι κ. Θαπατέρο (πρωθυπουργός Ισπανίας) και Γκονζάλες (πρωθυπουργός Πορτογαλίας) να σηκώσουν το μεσαίο δάχτυλο απέναντι στη Μέρκελ και τον Σαρκοζί".



Η παραπάνω δήλωση συνοδεύτηκε από την επίμαχη χειρονομία κατά τη διάρκεια της διημερίδας διάλογου που διοργανώνει σήμερα και αύριο στο πολυχώρο "ΑΘΗΝΑΙΔΑ" το Ινστιτούτο Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) και στην οποία έδωσε το παρών η Ισπανίδα γενική γραμματέας της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Η 30χρονη σήμερα Μπεατρίζ Ταλεχόν Ράμος, έγινε παγκοσμίως γνωστή όταν από το βήμα του 24ου Συνεδρίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Λισσαβόνα κατακεραύνωσε τους "σοσιαλιστές της λιμουζίνας", όπως τους είχε χαρακτηρίσει.
Η Ταλεγκόν, είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολή του Πανεπιστημίου της Αλκάλα. Σε ηλικία μόλις 24 ετών εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Καμπανίγιας ντελ Κάμπο, και στη συνέχεια ανέλαβε υπεύθυνη για θέματα Νεότητας στην περιφέρεια Γκουανταλαχάρα της Κεντρικής Ισπανίας.
Το 2012 στο Συνέδριο της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Στοκχόλμη εκλέχθηκε γενική γραμματέας της Οργάνωσης.

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου