15/6/12

Σας καλώ να ξεπεράσουμε τον φόβο

Μείνανε μόλις δύο μέρες μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου. Μετά από μία προεκλογική περίοδο, στην οποία ζήσαμε τα πάντα, αλλά δυστυχώς δεν εντοπίσαμε την ουσία της πολιτικής και των προβλημάτων, καλούμαστε για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποφασίσουμε για το μέλλον μας.
Για την απόφασή του λαού και το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ακούσαμε πολλές ερμηνείες, ανάλογα με τα κομματικά γυαλιά που φορούσε όποιος έκανε την ανάλυση.
Είναι σαφές ότι στις 6 Μαΐου ο ελληνικός λαός είπε ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στα Μνημόνια και στις πολιτικές που τον έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση και αυτό δεν επιδέχεται καμία παρερμηνεία.
Ξέρετε όμως ποιο στοιχείο ήταν το εντυπωσιακότερο στην δική μου ανάγνωση των αποτελεσμάτων;
Η αποχή!
Το γεγονός ότι 35% του εκλογικού σώματος δεν προσήλθε στις κάλπες για να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα και αυτό στις θεωρητικά πιο κρίσιμες εκλογές μεταπολεμικά.
Είναι δε πολύ πιθανό στις εκλογές της Κυριακής το ποσοστό αυτό να είναι ακόμα μεγαλύτερο και αυτό γιατί ο κόσμος έχει πλέον απηυδήσει, έχει βαρεθεί, έχει αηδιάσει από τους επαγγελματίες πολιτικούς και τα διλήμματά τους...
Πήγαμε στις εκλογές της 6ης Μαΐου με το δίλλημα Μνημόνιο ή Χάος, Αυτοδυναμία ή Κατάρρευση.
Ο λαός όμως τόλμησε και είπε ΟΧΙ στο Μνημόνιο και δεν έδωσε σε κανέναν αυτοδυναμία.
Είδατε κανένα χάος ή καμία κατάρρευση, τουλάχιστον περισσότερη από όση είχαν ήδη φροντίσει τα κόμματα της συγκυβέρνησης να δημιουργήσουν; 
Όχι!
Τώρα αφού είδαν ότι ο λαός δεν έφαγε το δόλωμα που του πέταξαν, θεώρησαν ότι αυτό που έφταιξε δεν ήταν οι πολιτικές τους, αλλά ότι το δόλωμα δεν φόβισε αρκετά και για αυτό είπαν να το αλλάξουν.
Να σου λοιπόν το νέο δίλημμα: ευρώ ή δραχμή, μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Επί αρκετό καιρό ακούγαμε από όλα τα μέρη του συστήματος διατήρησης των προνομίων, κανάλια μεγαλοεκδότες, μεγαλοδημοσιογράφους, τι επιπτώσεις θα είχε η χώρα αν τυχόν έβγαινε από το ευρώ, χωρίς να μας πουν ποτέ από που προβλεπόταν αυτό...
Ακούστηκε ποτέ σε κάποια συζήτηση σε όλη αυτήν την προεκλογική περίοδο τι επιπτώσεις θα έχει η χώρα και οι πολίτες της αν τυχόν επιμείνουμε στα ανθρωποκτόνα μνημόνια...;
Όχι!
Μόνο προπαγάνδα για εκφοβισμό του λαού!
Χρειάστηκε η συνάντηση του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλο, για να αναδειχθεί το γεγονός ότι από το ευρώ η χώρα δεν βγαίνει χωρίς την δική της θέληση, καθώς έξοδος χώρας από το ευρώ δεν προβλέπεται σε καμία συνθήκη!
Υπάρχουν τόσες δηλώσεις ευρωπαΐων παραγόντων όπως του κ. Σόιμπλε για το πόσο μεγάλο είναι το κόστος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, που η έξοδος καθίσταται ουσιαστικά ασύμφορη.
Αυτά όμως δεν προβλήθηκαν!
Αντίθετα επιστρατεύτηκαν ακόμα και τα αθώα μάτια ενός μικρού κοριτσιού να ρωτούν γιατί η Ελλάδα δεν είναι στο ευρώ, χωρίς να κοκκινίζουν τα μάγουλα των εμπνευστών της διαφήμισης, αρκεί να επιτευχθεί ο σκοπός που δεν είναι άλλος από τον εκφοβισμό του κόσμου, αρκεί να στηριχθεί το δίλημμα.
Βέβαια από την άλλη μεριά είναι απόλυτα λογικό, γιατί για να χρησιμοποιήσω και μία φράση του Θάνου Δημάδη, τα διλήμματα όταν τίθενται σε μορφή εθνικής επιβίωσης είναι πιθανότερο η επιβίωση να φορά αυτούς που τα θέτουν και όχι αυτούς στους οποίους απευθύνονται!
Ακούς στις συζητήσεις τους εκπροσώπους των κομμάτων να τσακώνονται για το ποιος θα διαπραγματευτεί καλύτερα, ποιος θα τα κάνει καλύτερα.
Στην ερώτηση βέβαια για ποια διαπραγμάτευση μιλάτε, όταν για παράδειγμα φτάσατε σε σημείο να αποσύρετε τον νόμο για τις οφειλές στο δημόσιο που έδινε την δυνατότητα ρύθμισης μέχρι 60 δόσεις, νόμο ψηφισμένο από το ελληνικό κοινοβούλιο, ύστερα από ένα και μόνο τηλεφώνημα του κ Τόμσεν και τον επαναφέρετε με δυνατότητα μέχρι 24 μήνες, έτσι όπως σας επέβαλαν, δεν υπάρχει απάντηση.
Στην ερώτηση γιατί τόσα χρόνια δεν κάνατε όσα υπόσχεστε τώρα η απάντηση είναι θα ασχολούμαστε ακόμα με το παρελθόν;
Παρελθόν το γεγονός πως ύστερα από τόσα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης και δεν εννοώ τα μνημόνια, ούτε τις δανειακές συμβάσεις, έφτασαν την χώρα σε πτώχευση,  τους εργαζόμενους της να δουλεύουν για το τίποτα, τους συνταξιούχους να ντρέπονται να ζητήσουν λεφτά για να αγοράσουν φάρμακα καθώς η σύνταξη για την οποία πλήρωναν όλα τα χρόνια δεν φτάνει, τα παιδιά να λιμοκτονούν στα σχολεία, οι καρκινοπαθείς να στέκονται σε ουρές στα φαρμακεία για να πληρώσουν να πάρουν φάρμακα και πάλι να αγωνιούν αν αυτά θα υπάρχουν!
Παρελθόν το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που συμβαίνουν αυτά, άνθρωποι που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα βρίσκονται με δις στους λογαριασμούς τους, ενώ για να μπουν φυλακή έπρεπε να βρεθεί νομική φόρμουλα καθώς έχουν φροντίσει με νόμο να παραγράψουν όλα τα εγκλήματά τους εξασφαλίζοντας με κάθε τρόπο την περίφημη βουλευτική τους ασυλία, την ίδια στιγμή που την ασυλία της χώρας την παρέδωσαν με μεγάλη ευκολία στα μνημόνια!
Και έρχονται τώρα αυτοί οι άνθρωποι χωρίς ντροπή, χωρίς τσίπα να βάζουν διλήμματα και να τολμούν να φοβίζουν τον κόσμο πως αν δεν εκλεγούν θα καταστραφεί η χώρα!
Ο ορισμός της πρόκλησης!
Και το ερώτημα που βγαίνει αυθόρμητα είναι ένα θα τους αφήσουμε...;
Θα τους αφήσουμε να προκαλούν και άλλο...;
Θα τους αφήσουμε να μας φοβίζουν...;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη και τα εμπόδια που θα έχει να ξεπεράσει η χώρα θα είναι πολλά.
Το να σας ζητήσω να στηρίξετε τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα ήταν κοινότυπο και δεν θα το κάνω.
Σας καλώ μόνο να διαβάσετε τα προγράμματα των κομμάτων πίσω από τις γραμμές.
Σας καλώ να σκεφθείτε με την λογική σας αν την επόμενη μέρα θα πρέπει να έχουν ρόλο ή όχι αυτοί που χρεοκόπησαν την χώρα;
Σας καλώ να μην αφήσετε τους άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον σας!
Σας καλώ να ξεπεράσουμε τον φόβο!

Μιχαλάτος Παναγιώτης
Υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Ανεξάρτητοι Έλληνες


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου