18/8/11

Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο της Ευρώπης

Έξοδος από το ευρώ ή μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο!
Δυσοίωνο προδιαγράφεται το μέλλον της χώρας μας με βάση την εξέλιξη της κρίσης και τις προτάσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων για την αντιμετώπιση της. Τα πιθανά σενάρια είναι δύο: Είτε μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο είτε έξοδος της από την Ευρωζώνη...

Ο Φιλίπ Σαλμέν, σύμβουλος του γάλλου Πρωθυπουργού, χαρακτηρίζει μονόδρομο την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ , διευκρινίζει όμως, ότι ένα από τα ενδεχόμενα θα ήταν να τεθεί υπό καθεστώς οικονομικού προτεκτοράτου υπό τη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». 

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο γερμανός Υπουργών Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνοντας ευθέως ότι το αντάλλαγμα για την παροχή βοήθειας είναι η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που υποστηρίζουν ότι η εγκατάλειψη του ευρώ θα ισοδυναμούσε με οικονομική καταστροφή της Ελλάδος με σοβαρές κοινωνικές συνέπειες όπως ο κεντρικός τραπεζίτης του Λουξεμβούργου Ιβ Μερς, ο οποίος χαρακτήρισε το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το ευρώ «αυτοκτονία».

Το ποια θα είναι λύση που θα επιλεγεί τελικά εξαρτάται από τον τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτιμήσει για την διαχείριση της ευρύτερης οικονομικής κρίσης. Στην περίπτωση που η δυναμική οδηγήσει στο επόμενο βήμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, προκειμένου η κρίση να αντιμετωπιστεί με την ενίσχυση της οικονομικής διακυβέρνησης αυτό θα συνοδευτεί με τη μεταβίβαση εθνικών εξουσιών στις Βρυξέλλες.

Όπως εξηγείται αναλυτικά στο περιοδικό « Επίκαιρα» μια τέτοια εξέλιξη θα άφηνε άοπλη την Ελλάδα σε θέματα μείζονος εθνικού συμφέροντος, όπως η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας ή οι σχέσεις της ΕΕ με τα Σκόπια. Η χώρα μας και άλλα κράτη μέλη με μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα θα στερούνται του δικαιώματος ψήφου σε κρίσιμες αποφάσεις της ΕΕ.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου