28/3/12

Έπιασαν δεκάδες, εισέπραξαν ψίχουλα


Στοιχεία για το μέτωπο των συλλήψεων των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου, αλλά και για τα ποσά που εισπράχθηκαν, διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που υπογράφει ο υφυπουργός Μανώλης Όθωνας, από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν, από την 1.1.2011 έως και 15.03.2012, συνολικά...
185 άτομα, το δε συνολικό ποσό της οφειλής τους προς το Δημόσιο ανέρχεται στα 694.602.909,58 ευρώ.
Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημερώνει επίσης ότι από τους 185 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, οι 70 συνελήφθησαν στην περιφέρεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) και είχαν συνολικό ποσό οφειλής 533.315.429,84 ευρώ.
Στην περιφέρεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ), συνελήφθησαν 45 άτομα και είχαν συνολικό ποσό οφειλής 97.524.004,97 ευρώ ενώ στην υπόλοιπη Επικράτεια, συνελήφθησαν συνολικά 70 άτομα και είχαν συνολικό ποσό οφειλής 63.763.474,77 ευρώ.
Τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διαβιβάστηκαν στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μαρίας Σκραφνάκη, η οποία είχε ζητήσει να ενημερωθεί και από το υπουργείο Οικονομικών και από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το πόσοι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου έχουν συλληφθεί, καθώς και το πόσοι από αυτούς έχουν αποδώσει στο κράτος τα χρήματα που χρωστούν.
Πλήρωσαν για να μη συλληφθούν
Στις 2 Μαρτίου, είχε διαβιβαστεί στη Βουλή και η απάντηση του υπουργείου Οικονομικών, με υπογραφή του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, από την οποία προέκυπτε ότι με την αυτόφωρη διαδικασία προσαγωγής των οφειλετών του δημοσίου και κατ΄εντολή του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, είχαν έως τότε συλληφθεί 69 άτομα για χρέη στο ελληνικό δημόσιο.
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωνε, επίσης, ότι σε 29 περιπτώσεις και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, οι οφειλέτες (κυρίως, ΦΠΑ) του δημοσίου κατέβαλαν το ποσό των 8.446.000 ευρώ.
Στην έγγραφη απάντησή του, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωνε επίσης ότι η επιλογή των προς έλεγχο υποθέσεων θα γίνεται πλέον με τη χρησιμοποίηση μεθόδων ανάλυσης κινδύνου, οι οποίες βασίζονται σε ποιοτικά χαρακτηριστικά όπως π.χ. κλάδος ή τομέας δραστηριότητας, ανάλογα με την επικινδυνότητα και παραβατικότητα αυτού, την ύπαρξη στοιχείων από διασταυρώσεις του πληροφοριακού συστήματος κ.α. με την υποστήριξη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ελέγχων (ELENXIS).

Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου