9/5/12

Έλληνες μαθητές κατασκεύασαν δορυφόρο


Μπορεί το γενικότερο κλίμα στο εσωτερικό της Ελλάδας να μην είναι και το καλύτερο, υπάρχουν όμως και κάποιες αχτίδες ελπίδας που σκορπίζουν ενθουσιασμό στο μέσο Έλληνα. Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης πραγματικά αξίζουν το χειροκρότημα όλων, καθώς κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Διαστημικής CanSat κατασκευάζοντας...
δορυφόρο.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία, με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων σχολικών ομάδων από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα της Σκωτίας, ενώ την Τρίτη θέση πήρε η Πορτογαλία.
Οι έλληνες μαθητές κατάφεραν να δημιουργήσουν το δορυφόρο «Icaromenippus 3D», ο οποίος βρέθηκε ένα χιλιόμετρο πάνω από το έδαφος της Γης και απεικόνισε τρισδιάστατα τις λήψεις που έλαβε. Το «ταξίδι» του «Icaromenippus 3D» πραγματοποιήθηκε στην χιονισμένη περιοχή Άντεα, στο βορειότερο κομμάτι της Νορβηγίας, στον Αρκτικό κύκλο.
Να σημειωθεί, ότι ο συγκεκριμένος δορυφόρος είναι ο τρίτος που κατασκευάζει το συγκεκριμένο σχολείο, γι αυτό και το 3D στο όνομά του. Το τελευταίο έχει διττή σημασία, καθώς δεν αναφέρεται μόνο στις τρισδιάστατες φωτογραφίες που τραβά ο Ικαρομέννιπος αλλά και στο “third”.
Επικεφαλής της ομάδας του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης, που συνόδευσαν την αποστολή των δέκα μαθητών, ήταν ο καθηγητής Γιώργος Κοντέλλης και ο διευθυντής του σχολείου Μιχάλης Καπιωτάς. Ο δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές του 3ου Λυκείου Μυτιλήνης για την επιτυχία τους. Να σημειωθεί ότι με απόφαση του δημάρχου Λέσβου, ο δήμος στάθηκε αρωγός στο εγχείρημα, χρηματοδοτώντας με το ποσό των 3.500 ευρώ την αποστολή του σχολείου στη Νορβηγία.

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου