1/7/11

Η τελευταία δράση των Atenistas πριν το καλοκαίρι

Μέσα στο χειμώνα πήραμε ένα email. Δύο κάτοικοι από την περιοχή του Φιλοπάππου μας πρότειναν να «κάνουμε κάτι» για ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Τσάμη Καρατάσου και Καρατζά, λίγα μέτρα κάτω από τον περιφερειακό. Το οικόπεδο ήταν ιδιωτικό (ουδείς γνώριζε σε ποιον ανήκει, μόνο εικασίες και υποθέσεις) αλλά χωρίς περίφραξη, επομένως έρμαιο στις διαθέσεις του οποιουδήποτε. Με τα χρόνια είχε δημιουργηθεί μια μικρή «ζούγκλα» που έκρυβε μέρος της χωματερής που βρισκόταν από πίσω. Μπάζα, ξυλεία, σκαλωσιές, σίδερα μαζί με σκουπίδια...
Ειδοποιήσαμε τον Δήμο Αθηναίων και σε πρώτη φάση συνεργεία του απομάκρυναν τα μπάζα και «τιθάσευσαν» την άγρια βλάστηση. Και το περασμένο Σάββατο, γείτονες και μέλη των atenistas, καθαρίσαμε σε βάθος το οικόπεδο.
Η εικόνα ύστερα από 6-7 ώρες δουλειάς ήταν εντελώς διαφορετική. Συνεργείο του Δήμου απομάκρυνε τα σκουπίδια που βγάλαμε και τώρα η γειτονιά είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την μικρή αυτή εστία πολιτισμού για να μην γυρίσουμε πίσω στην παλιότερη, προσβλητική για όλους κατάσταση. Ούτως ή άλλως, η ανταπόκριση ήταν παραπάνω από συγκινητική.
Οι περισσότεροι εθελοντές ήταν γείτονες (παρά τους 35 βαθμούς και τον καυτό ήλιο, μια μέρα που όλοι τρέχουμε στις παραλίες), δύο περαστικές κυρίες μας κέρασαν παγωτά και νερά ενώ η Mystic Pizza πήρε την πρωτοβουλία να μας στείλει 12 πανόστιμες πίτσες και παγωμένα νερά. Πολύτιμη βοήθεια και από το γειτονικό Μουσείο Συναισθημάτων. Επίσης: ο καθαρισμός δεν θα γινόταν το ίδιο καλά χωρίς την πολύτιμη συμβολή της CF Company που μας διέθεσε εργαλεία και καροτσάκια για τη μεταφορά υλικών και σκουπιδιών. Τους ευχαριστούμε όλους από την καρδιά μας.
Αυτή ήταν η τελευταία δράση των atenistas πριν το καλοκαίρι. Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους atenistas, τους εθελοντές και όσους θέλησαν να βοηθήσουν με 

οποιοδήποτε τρόπο. Σας ευχόμαστε ένα όμορφο καλοκαίρι και κλείνουμε ραντεβού για το φθινόπωρο.


Πηγή:http://www.atenistas.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου