1/7/11

Αρκουδάκι ενός έτους νεκρό στα Τρίκαλα


Η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ ειδοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες, για μία νεκρή αρκούδα η οποία βρέθηκε στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Αθαμανίας-Γαρδικίου του νομού Τρικάλων.

Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ ειδοποιήθηκε από κάτοικο της περιοχής και επικοινώνησε αμέσως με το Δασαρχείο Τρικάλων. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης, μαζί με εκπρόσωπο του Δασαρχείου και τον κτηνίατρο Πύλης, πήγαν στο σημείο του ατυχήματος  προκειμένου να γίνει νεκροψία.
Δυστυχώς, το μόλις ενός έτους αρκουδάκι βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση και δεν ήταν δυνατό να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου του.
Το πιθανότερο είναι να έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος, ενώ παρόντες στη νεκροψία ήταν και εκπρόσωποι του Αρκτούρου.Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος των τροχαίων ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται αρκούδες τόσο στο εθνικό όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν κινούνται σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο αρκούδας, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της μεγάλης κινητικότητας των ζώων την εποχή αυτή.
Η ΚΑΛΛΙΣΤΩ επαναφέρει συνεχώς (με υπομνήματα και συναντήσεις με εκπροσώπους των αρμόδιων υπουργείων) το ζήτημα τόσο της κατάλληλης περίφραξης των αυτοκινητοδρόμων (Εγνατία οδός) σε περιοχές παρουσίας αρκούδας, όσο και την ανάγκη τοποθέτησης κατάλληλης σήμανσης στο παλιό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ώστε οι οδηγοί να είναι περισσότερο προσεκτικοί, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες πρωινές και τις νυχτερινές ώρες, και να τηρούν τα όρια ταχύτητας.


Πηγή: http://www.econews.gr/2011/06/30/arkouda-nekri-trikala/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου