9/1/12

Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα έχουν το 46% της αγοράς ηλεκτρονικών το 2012!


Οι αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία θα οδηγήσουν τις παγκόσμιες πωλήσεις των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης πάνω από 1 τρις δολάρια το τρέχον έτος για πρώτη φορά, ακόμη και αν λόγω της κρίσης οι αγοραστές στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη χαλαρώσουν τις δαπάνες για εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, αναλυτές του κλάδου, δήλωσαν την Κυριακή.
Οι αναπτυσσόμενες χώρες θα αντιπροσωπεύουν το 46 τοις εκατό των παγκόσμιων πωλήσεων των gadget το 2012, πάνω από το...
37 τοις εκατό που είχαν πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της GfK Boutique και του Consumer Electronics Association.
Οι ομάδες παρουσίασαν τις προβλέψεις τους πριν από τη μαζική Διεθνή Έκθεση Consumer Electronics, η οποία ξεκινά την Τρίτη στο Λας Βέγκας.
Η εκτίμησή τους ότι το 2012 οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικών ειδών, θα ανέλθουν σε 1.038 δισεκατομμύρια $, αντιπροσωπεύει μια αύξηση 5 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος. Μικρότερο σε σύγκριση με την ανάπτυξη του 8 τοις εκατό μεταξύ 2010 – 2011.
Οι καταναλωτές στην Κίνα και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα δώσουν ώθηση για high-tech προϊόντα παράλληλα με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου της μεσαίας τάξης τους. Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις των gadget στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Δυτική Ευρώπη θα είναι στάσιμες, ανίκανες να διεκδικήσουν ένα υψηλότερο μερίδιο μεταξύ των καναλωτών.
Σε άλλη έκθεση, η TNE NPD Group δήλωσε την Κυριακή ότι στις ΗΠΑ οι πωλήσεις των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών έπεσαν 5,9 τοις εκατό την περασμένη περίοδο των διακοπών, αφού τα smartphones «κανιβάλισαν» τις πωλήσεις άλλων συσκευών όπως φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες και συσκευές πλοήγησης GPS.
Η εταιρεία, η οποία παρακολουθεί τις λιανικές πωλήσεις, είπε ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικών ειδών εκτός από τα τηλέφωνα ανήλθαν σε 9500 εκατομμύρια δολάρια κατά την διάρκεια των πέντε εβδομάδων που έληξαν στις 24 Δεκεμβρίου.
Οι πωλήσεις βιντεοκάμερας βυθίστηκαν κατά 43 τοις εκατό, και οι πωλήσεις των ψηφιακών κορνιζών έπεσαν 38 τοις εκατό. Τα GPS υποχώρησαν κατά 33 τοις εκατό. Τα PC και οι πωλήσεις τηλεοπτικών γλίστρησε μόλις 4 τοις εκατό, αφού υποστηρίχτηκαν από τις πωλήσεις τηλεοράσεων μεγαλύτερων από 50 ίντσες (127 εκατοστά).
Η Best Buy Co, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στις ΗΠΑ, δήλωσε την Παρασκευή ότι τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις εμφανίζονται πεσμένες λόγω της μικρής κίνησης. Οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν για ένα έτος μειώθηκαν κατά 1,2 τοις εκατό για το μήνα Δεκέμβριο.
Ωστόσο, οι πωλήσεις ήταν καλές για smartphones, υπολογιστές tablet και τα e-readers.
Η CEA και GfK περιμένουν τα smartphones και τα tablets να είναι τα hot Προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον αποκλεισμό των άλλων συσκευών.
«Θα δούμε περισσότερες κατηγορίες προϊόντων να επιβραδύνουν τις πωλήσεις τους ή να συρρικνώνονται» δήλωσε ο Steve Bambridge, διευθυντής έρευνας  στην GfK. Τα Smartphones και τα tablets θα ρουφήξουν το μεγαλύτερο ποσό των καταναλωτικών δαπανών», είπε.

Πηγή: http://www.smartpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου