11/5/11

Atenistas: Έξω στους δρόμους. Μήπως αλλάξουμε κάτι.


Ανήμερα της Ημέρας της Μητέρας οι atenistas έδωσαν ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος με μαμάδες (και μπαμπάδες, φυσικά) με καροτσάκια και φίλους που χρησιμοποιούν αμαξίδια για τις μετακινήσεις τους. Ήταν μια όμορφη ηλιόλουστη ημέρα και είπαμε να κάνουμε μια βόλτα στο εμπορικό τρίγωνο. Όχι, όμως, μια συνηθισμένη βόλτα. Ο σκοπός ήταν να καταγράψουμε την κωμικοτραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουν μαμάδες, μπαμπάδες και άτομα με κινητικά προβλήματα στην καθημερινότητά τους στο κέντρο της πόλης.
Αλλά όχι μόνο αυτό...
Τη βόλτα θα έκαναν μαζί μας ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία κ.Τάσος Αβραντίνης και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντήρησης Οδοποιίας κ.Δημήτρης Αντωνιάδης. Ο κ.Αντωνιάδης  είχε έρθει εξοπλισμένος με ένα μπλοκάκι όπου σημείωνε τα πάντα. Αυτό που είχαμε συμφωνήσει με τους ανθρώπους του Δήμου, τις μαμάδες και τους φίλους του περιοδικού «Αναπηρία Τώρα» ήταν να επιστρέψουμε αρχές Ιουνίου στον «τόπο του εγκλήματος» και να επιδιορθώσουμε προβληματικές ράμπες (ράμπες-σκαλοπάτια, που κάνουν τη ζωή δύσκολη σε κάθε καροτσάκι) στο τρίγωνο Σύνταγμα-Μοναστηράκι-Παναπιστήμιο. Ξεκινήσαμε από την οδό Καραγιώργη Σερβίας με τα πρώτα τραγελαφικά στιγμυότυπα να δίνουν αφορμή για γέλια και για κλάμματα. Πέρα από τις κακοκατασκευασμές ράμπες, πέσαμε πάνω σε κάθε είδους εμπόδια (κορυφαία στιγμή η κατάληψη ενός πεζόδρομου από οχήματα καθιστώντας πρακτικά αδύνατη τη διέλευσή μας) και σε πεζοδρόμια-μινιατούρες.
Η βόλτα κατέληξε στην πλατεία Μητροπόλεως με την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει αν επιμείνουμε πιέζοντας όσους θέλουν να μας βοηθήσουν. Ο Δήμος με την διπλή παρουσία του έδειξε πως έχει όλη την καλή διάθεση. Οι επόμενες εβδομάδες θα μας κρίνουν όλους.
* Ένα μεγάλο ευχαριστό στη φοβερή mamastodromo (mamastodromo.blogspot.com) και στον Νίκο Βουλγαρόπουλο, τον άνθρωπο πίσω από την έκδοση του «Αναπηρία Τώρα» που οργάνωσε τη δική του ομάδα και μας έφερε σε επαφή με τέσσερις ακόμα υπέροχους νέους φίλους.
• Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Φλαμιάτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου