7/11/11

Ποιος έχει δίκιο εμείς ή οι Ευρωπαίοι;

"The Greek people appreciate your willingness to help... its just there are so many strings attached". Αυτό διαβάζεις στην γελοιογραφία του Kal, που δημοσιεύθηκε στον Economist το Σαββατοκύριακο , ενώ ταυτόχρονα βλέπεις τον δισκοβόλο, που αντί για δίσκο κρατεί στο χέρι του για βολή το ευρώ, να είναι έτοιμος να πέσει πάνω στον καίσαρα, συμπαρασύροντας έτσι όλα τα ευρωπαϊκά κράτη με τη σειρά, παρά τις "έντονες προσπάθειες" να τον κρατήσουν όρθιο...
Σημειώστε ότι δεν δείχνει τον πρωθυπουργό να προσπαθήσει να κρατήσει την χώρα, αλλά τον παρουσιάζει να εξιστορεί μια γελοία δικαιολογία ως υπεύθυνη του γεγονότος που δεν στέκεται όρθια η χώρα.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς απεικονίζεται τόσο γλαφυρά σε μια εικόνα η αντίληψη των Ευρωπαίων για την χώρα μας και γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν διαβάσεις τα σχόλια που την συνοδεύουν.
Σχόλια ιδιαιτέρως υποτιμητικά και με απόλυτα ειρωνική διάθεση για τον λαό μας, τα οποία μπορούν να συνοψιστούν  στο ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να πληρώσουν και πως με την στάση τους καταστρέφουν την Ευρώπη.  
Διαβάζοντας τα μπορείς εύκολα να καταλάβεις την εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη που έχουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι για το ίδιο πραγματικό γεγονός, το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι η χώρα χρωστάει, την ίδια στιγμή που με τις πολιτικές της τρόικας οι Έλληνες έχουν εξαθλιωθεί.
Και το ερώτημα που τίθεται είναι διπλό ποιος έχει δίκιο εμείς ή οι Ευρωπαίοι και πού οφείλεται αυτή η διαφορετική αντίληψη; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου