7/11/11

Καταστρέφουν το Πήλιο εκμεταλλευόμενοι την κρίση


Παράνομη ξυλεία από ομάδες λαθροϋλοτόμων ρίχνουν στις ξυλόσομπες και τα τζάκια πολλοί πολίτες εν μέσω οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.
Το φαινόμενο έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στο Νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα στο Πήλιο, καθώς η άνοδος της τιμής των καυσίμων έχει  γυρίσει πολύ κόσμο στις παλιές μεθόδους θέρμανσης, αυξάνοντας παράλληλα την παράνομη αποψίλωση των δασών.
Μάλιστα, όπως καταγγέλλει ηΠεριβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, κάποιοι πολίτες που αναφέρουν στα δασαρχεία τα περιστατικά λαθροϋλοτομίας απειλούνται από τους λαθροϋλοτόμους.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα...
εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας δήλωσε ότι «οι δασικές υπηρεσίες αδρανούν προφασιζόμενες ότι δεν διαθέτουν οχήματα και βενζίνη. Όμως, για να κάνουν ελέγχους στις εισόδους της πόλης του Βόλου απ’ όπου περνούν συνεχώς, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, τα καραβάνια με το παράνομο φορτίο των ξύλων, το κόστος του καυσίμου είναι λιγότερο από ένα ευρώ!».
Από την πλευρά της η δασική υπηρεσία επικαλέστηκε την έλλειψη προσωπικού και χρημάτων, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να εποπτεύσει χιλιάδες στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων.
Το πρόβλημα της παράνομης υλοτομίας επεκτείνεται σε όλη τη χώρα και λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς δεν γίνεται για λόγους επιβίωσης, αλλά για το οικονομικό κέρδος που αποφέρει η παράνομη ξυλεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου