30/6/12

Η Esperanza ξεκίνησε για την Αρκτική!

Το πλοίο της Greenpeace Esperanza, αναχώρησε για την Αρκτική προκειμένου να παραστεί ως ‘μάρτυρας’ στις υπεράκτιες γεωτρήσεις που επιθυμεί να πραγματοποιήσει η Shell. Εφοδιασμένο με δύο υπερσύγχρονα μίνι-υποβρύχια και κατάλληλο επιστημονικό εξοπλισμό, θα πραγματοποιήσει έρευνες και θα καταγράψει τις δραστηριότητες της Shell στα παγωμένα και επικίνδυνα νερά της Αρκτικής.

Η Shell ετοιμάζεται να στείλει...
δύο πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου σε ένα από τα τελευταία παρθένα οικοσυστήματα του πλανήτη. Η σημασία της Αρκτικής είναι πολύ μεγάλη για όλο τον πλανήτη, αφού η ύπαρξη πάγων είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του κλιματικού συστήματος όλης της Γης.
Όλα αυτά, βεβαίως, την ώρα που ο πετρελαϊκός κολοσσός έχει λάβει ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην Greenpeace, τα οποία μας απαγορεύουν να πλησιάσουμε εντός ενός ναυτικού μιλίου από οποιαδήποτε σκάφος της Shell. Όχι ότι έχει μεγάλη σημασία, φυσικά, αφού οποιαδήποτε πετρελαιοκηλίδα ή άλλου είδους πρόβλημα θα μπορεί να καταγραφεί από… πολύ πιο μακριά!

Η ειρωνεία είναι ότι οι ίδιες οι πετρελαϊκές εταιρείες – όπως η Shell – που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για το λιώσιμο των πάγων και τον εκτροχιασμό του κλιματικού συστήματος της Γης, τώρα ψάχνουν πώς θα επωφεληθούν οικονομικά από αυτό! Στόχος είναι το πιθανό πετρέλαιο που εκτιμάται ότι υπάρχει στην Αρκτική Θάλασσα, το οποίο όμως είναι ικανό να καλύψει τις παγκόσμιες ανάγκες μόλις για 3 χρόνια! Εμπιστευτικά κυβερνητικά έγγραφα, δε, αναφέρουν ότι η αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδας στα παγωμένα νερά της Αρκτικής που επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες είναι "σχεδόν αδύνατη" και αναπόφευκτα λάθη θα μπορούσαν να καταστρέψουν το εύθραυστο τοπικό περιβάλλον.

Μπορείς να βοηθήσεις στον αγώνα να προστατεύσουμε την Αρκτική:

http://www.savethearctic.org/

Υπόγραψε και ένωσε τη φωνή σου μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλο τον κόσμο και διάσημες προσωπικότητες, που ζητάνε την προστασία της Αρκτικής από καταστροφικές βιομηχανικές πρακτικές!

Πηγή: http://www.greenpeace.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου