30/7/12

Iδιωτικές παραλίες και αντιαισθητικές παραγκουπόλεις στην Αιτωλοακαρνανία


Το τεράστιο πρόβλημα των αυθαιρέτων στα δυτικά παράλια του νομού, της καταπάτησης δημόσιας γης και των παραγκουπόλεων ακόμη που έχουν στηθεί, καθιστώντας μη εφικτή την πρόσβαση των πολιτών σε παραλίες, έχει με ένταση αναδειχθεί κατά το παρελθόν.
Αντί όμως της εφαρμογής των όσων η κοινή λογική, οι νόμοι και το Σύνταγμα επιβάλλουν, στην Αιτ/νία ζήσαμε τον έσχατο πολιτικό ευτελισμό των μεγαλόσχημων εκπροσώπων του τόπου (!) να προστατεύσουν ουσιαστικά την παρανομία και να βαφτίζουν «παραδοσιακούς οικισμούς» (!!!) τις αυθαίρετες παραγκουπόλεις...

Και μπορεί να υπήρξαν πρωτοβουλίες από πολίτες και υπηρεσίες, με κορυφαία ίσως τη μεγάλη προσπάθεια που από ετών έχει ξεκινήσει ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, στην πραγματικότητα όμως η κατάσταση καθόλου δεν έχει μεταβληθεί. Αντιθέτως, σύμφωνα με μαρτυρίες – καταγγελίες πολλών αναγνωστών μας, όλο και περισσότερες γίνονται οι πρόχειρες μεν αλλά σταθερές κατασκευές και οι περιφράξεις που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση όσων επιθυμούν να προσεγγίσουν στην ακτή.
Όχι σε μία, αλλά σε πάρα πολλά σημεία του νομού μας!!!
Στην πραγματικότητα ομάδες ανθρώπων έχουν οικειοποιηθεί απαράμιλλης ομορφιάς ακτές του νομού, οι οποίες και λειτουργούν ως «ιδιωτικές παραλίες» και απαγορευμένοι τόποι για τους υπολοίπους.
Η αλλοίωση βέβαια στο περιβάλλον είναι εμφανής, κάτι που δια γυμνού οφθαλμού μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει.
Οι μόνοι που… δεν ξέρουν, δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτε είναι οι των αρμοδίων υπηρεσιών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Μια βόλτα όμως κατά μήκος της ακτογραμμής του νομού και ιδιαίτερα σε περιοχές των Δήμων Μεσολογγίου και Ξηρομέρου, θα είναι γι’ αυτούς… πραγματική αποκάλυψη.
Το γιατί επιμένουν να μην κάνουν αυτή τη βόλτα, είναι ερώτημα στο οποίο εμείς δεν μπορούμε να απαντήσουμε.
Σημειώνουμε τέλος ότι σκόπιμα δεν αναφέρουμε συγκεκριμένες θέσεις παράνομων παραγκουπόλεων (…είναι άλλωστε τοις πάσοι γνωστές) και δεν δημοσιεύουμε φωτογραφίες, καθώς κάτι τέτοιο θα υπερέβαινε τα όρια της δικής μας δουλειάς.
Περιοριζόμαστε συνεπώς στην καταγραφή και ανάδειξη του προβλήματος και αναμένουμε την επίσημη αντίδραση των αρμοδίων.
από την εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ


Πηγή: http://xiromeronews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου