27/7/12

Καταλυτική Παρέμβαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ζητώντας την άμεση ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και των φυσικών και των νομικών προσώπων.
Ο κ. Κουίκ στην ερώτησή του αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 1.000.000 φορολογούμενοι  με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και...
κάλεσε τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη -ο οποίος εκπροσώπησε τον υπουργό Οικονομίας κ. Στουρνάρα- να  περπατήσουν μαζί στο δρόμο για να ακούσουν τα προβλήματα των πολιτών. «Κανείς δεν συζητά  για αυτούς που έχουν πέσει από τα μπαλκόνια εξαιτίας των οφειλών προς το δημόσιο. Η Ερώτησή μου αναφέρεται  σε  συμπολίτες μας οι οποίοι  μέχρι πέρυσι, πρόπερσι, ήταν ειλικρινείς φορολογούμενοι , αλλά που εσείς οι μνημονιακοί πολιτικοί τους κάνετε «απατεώνες» φορολογούμενους.»  τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουίκ.
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναπτύσσοντας την πρότασή του τόνισε επίσης:

 «Εμείς είχαμε προτείνει προεκλογικά το Εθνικό Ταμείο Οφειλετών του Δημοσίου. Αλλά βεβαίως η πρόταση αυτή δεν θέλει τοκογλύφους και Μπαρόζο, που ήρθε να μας πει «κάντε αυτά που συμφωνήσαμε». Σας ρωτώ λοιπόν, αν μέσα σ' όλο αυτό τον ορυμαγδό, προτίθεστε να προβείτε σε άμεση ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών με τουλάχιστον 60 δόσεις που ζητούν οι άνθρωποι της αγοράς, ή αν θα συνεχίσετε να κάνετε αυτό που σας υπαγορεύει η τρόικα και ο κάθε «οικονομικός δολοφόνος» τύπου Τόμσεν. Η λογική της αγοράς λέει «μάζευε κι ας είν' και ρώγες». Εσείς το μόνο που μαζεύετε είναι πτώματα από αυτούς που πέφτουν απ' τα μπαλκόνια» .

Ο κ. Κουικ αναφέρθηκε και στη διάταξη που είχε καταθέσει η κυβέρνηση Παπαδήμου  για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές  και περιείχε ρύθμιση  60 δόσεις για όλους χωρίς πλαφόν  . «Την άλλη ημέρα μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της σχετικής διάταξης πήρε τηλέφωνο τον υπουργό Οικονομικών ο Τόμσεν και  είπε «γιατί κάνατε αυτή τη ρύθμιση χωρίς να με ρωτήσετε» και έφτασε στο έσχατο σημείο η Βουλή των Ελλήνων με εντολή του Τόμσεν  να πάρει πίσω την υπογραφή της και αποφασίστηκε μια ρύθμιση που έκανε μια τρύπα στο νερό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουικ.

Απαντώντας, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης αναγνώρισε το πρόβλημα υποσχέθηκε ότι θα διαχωριστεί το αδίκημα της φοροδιαφυγής σε αυτούς  που συστηματικά φοροδιαφεύγουν και σε αυτούς που είναι οι οφειλέτες του δημοσίου όπως αναφέρθηκε ο κ. Κουικ , δεν ανέφερε τίποτε για το θέμα των κατασχέσεων και απλώς αναφέρθηκε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις
από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου