6/11/10

Επιχειρήσεις ώρα μηδέν...

Το Υπουργείο Οικονομικών περηφανεύεται για την μεγάλη μείωση δαπανών που πέτυχε μέσα στο 2010. Αλήθεια έχει μπεί κανείς στον κόπο να ρωτήσει πόσα χρωστάει το Δημόσιο στις επιχειρήσεις...;
 Είναι αμέτρητα τα παραδείγματα των επιχειρήσεων, που οδηγήθηκαν ακόμα και στο κλείσιμο επειδή το Δημόσιο δεν τους πληρώνει για τα έργα που εκτελούν. Μια επιχείρηση όμως για να εκτελέσει ένα έργο για το Δημόσιο, πληρώνει τον προμηθευτή της για τα υλικά, πληρώνει το προσωπικό της για να δουλέψει για το έργο, πληρώνει φόρο στην Εφορία για τον τζίρο που δημιουργήθηκε από το έργο, πληρώνει τον ΦΠΑ με τις προσαυξήσεις εννοείτε, αν δεν τον καταβάλλει στην ώρα του, για να φτάσει τελικά στο σημείο να μην πληρώνεται για την δουλειά της ακόμα και μετά από 2 χρόνια.
Γαρνιτούρα στην τούρτα που σερβίρει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις; Διπλή αύξηση του ΦΠΑ μέσα σε ένα χρόνο, επιβολή έκτακτης εισφοράς & σωρεία φοροεισπρακτικών μέτρων χωρίς καμμία απολύτως στόχευση!
Αναγκάζεται επομένως η επιχείρηση να οδηγηθεί αρχικά, στην περικοπή θέσεων εργασίας, οξύνωντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα της ανεργίας και τελικά, στο κλείσιμο, βυθίζοντας την οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.
Συνέπεια αυτού είναι να φτάνουμε στο τραγικό σημείο, 4000 επιχειρήσεις κάθε μήνα να βάζουν λουκέτο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος"
Το ωραίο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ αναρριχήθηκε στην εξουσία έχοντας για σημαία του την "πράσινη ανάπτυξη". Δεν λέμε το χρώμα το πέτυχε, ααα όλα και όλα. Τώρα βέβαια αν αντί για την λέξη ανάπτυξη χρησιμοποιούσε την λέξη άλογα, θα είχε πέσει απόλυτα μέσα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου