18/10/12

Εμπαιγμός λαού από την κυβέρνηση: Έχουν θυσιάσει τριετίες και ωριμάνσεις σε όλο τον ιδιωτικό τομέα

Με δεδομένο ότι στη σελ. 713 του ΦΕΚ του ν. 4046/2012 (Α 28/14-2-2012) περιλαμβάνεται η μνημονιακή δέσμευση των κομμάτων της συγκυβέρνησης Παπαδήμου ότι ο κατώτατος μισθός και όλο το μισθολογικό οικοδόμημα που στηρίζεται σ’ αυτόν θα κινηθεί στο τόξο των μεγεθών της...
Πορτογαλίας και της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κροατία, Εσθονία, Ρουμανία, Βουλγαρία), η συνειδητοποίηση από τους ηθικούς αυτουργούς του ολισθήματος που διέπραξαν δημιουργεί τις παρούσες κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Μέχρι την τελευταία στιγμή αποπροσανατολίζουν τον λαό και ξιφουλκούν εναντίον των επιτηρητών της τριαρχίας των δανειστών, αποσιωπώντας τις εξωφρενικές δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει. Ακόμη και πολιτικοί αρχηγοί της συγκυβέρνησης κάνουν φραστικές καταγγελίες προς τους εκπροσώπους των δανειστών για τον δήθεν αιφνιδιασμό που τους προξένησαν ενόψει της εκταμίευσης της δόσης των τραπεζών και των κουπονίων των τόκων. Όλοι όμως όφειλαν να γνωρίζουν ότι οι τριετίες έχουν «παγώσει», έχουν ανασταλεί, σύμφωνα με την άλλη δέσμευση του Μνημονίου (σελ. 801 ν. 4046/2012) και ότι αυτό -συν τοις άλλοις- αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της δόσης.

Οι διαφορές περί την εκτίμηση του ελληνικού και αγγλικού κειμένου του Μνημονίου, δημιουργούν ένα κωμικοτραγικό σασπένς, αφού όλοι οι σχετιζόμενοι με τις διαπραγματεύσεις γνωρίζουν ότι των κειμένων και των μεταφράσεών τους προηγούνται πολλές προσωπικές επαφές και διευθετήσεις μεταξύ των τεχνοκρατικών ομάδων και εν τέλει μεταξύ των ανώτερων πολιτικών κλιμακίων και των επικεφαλής της τρόικας.

Εάν συμβαίνει οι κυβερνώντες (που ισχυρίζονται μάλιστα ότι μας σώζουν) τώρα μόλις να συνειδητοποιούν τις επακριβείς νομοθετικές δεσμεύσεις που ανέλαβαν, καλό θα είναι να τις καταγγείλουν και να εισαγάγουν ευθύς αμέσως καταργητικό σχέδιο νόμου στη Βουλή των Ελλήνων.
του Αλέξη Μητρόπουλου

Πηγή: http://www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου