26/11/12

Ισπανία: Ο πρόεδρος Μας αναγνώρισε ότι απέτυχε να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία


Ο πρόεδρος της Καταλονίας Άρτουρ Μας, αναγνώρισε την Κυριακή το βράδυ, ότι είναι «μακριά» από την απόλυτη πλειοψηφία, την οποία επιθυμούσε, ώστε μελλοντικά να διαχειριστεί μια πιθανή τάση για την απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία...

Η εκλογική δύναμη του εθνικιστικού κόμματος του Μας, μετά τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα, μειώθηκε σε 50 βουλευτές έναντι των 62 που κατείχε προηγουμένως, στην περιφερειακή συνέλευση των 135 εδρών.

«Είναι σαφές ότι δεν λαμβάνουμε την πλειοψηφία, είμαστε πολύ κάτω», δήλωσε ο Άρτουρ Μας προς τους οπαδούς του εθνικιστικού CiU.

«Πρέπει να ανοίξει μια περίοδος προβληματισμού, σχετικά με τις γενικές πολιτικές στην Καταλονία τις επόμενες ημέρες. Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να εγκαταλείψει τους στόχους της», συμπλήρωσε.

Ο Άρτουρ Μας που είναι σε ανοικτή σύγκρουση με την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας, η οποία αρνείται να παραχωρήσει στην Καταλονία αυξημένη φορολογική αυτονομία, είχε ουσιαστικά προκαλέσει τις εκλογές, ελπίζοντας να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία, για την υποστήριξη του σχεδίου διεξαγωγής δημοψηφίσματος, για την αυτοδιάθεση της περιοχής.

Πηγή: http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου