9/4/12

Η παράσταση της ημέρας: Πήρε τη ζωή της στα χέρια της


«ΠΗΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ»
«ΘΕΑΤΡΟΝ»,  Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

του Βασίλη Κατσικονούρη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Πρωταγωνιστούν: Υρώ Μανέ, Μαρία Σολωμού, Νίκος Αρβανίτης, Δημήτρης Αλεξανδρής

Μετά το «Γάλα» και «Το μπουφάν της Χάρλεϊ» ο Βασίλης Κατσικονούρης παρουσιάζει το νέο του θεατρικό έργο με τίτλο «Πήρε τη Ζωή της στα Χέρια της».
Το έργο ασχολείται με τρεις περιπτώσεις ανθρώπων: Έναν ψυχοθεραπευτή (Νίκος Αρβανίτης) ως εκπρόσωπο της Επιστήμης, έναν θεατρικό συγγραφέα (Δημήτρης Αλεξανδρής) ως εκπρόσωπο της Τέχνης και τέλος μια διαφημίστρια (Μαρία Σολωμού) ως εκπρόσωπο της Επικοινωνίας. Και οι τρεις είναι διαχειριστές του λόγου και της εικόνας, διανοούμενοι και επιτυχημένοι. Απέναντί τους, ένας...
μοναχικός άνθρωπος, η Φωτεινή (Υρώ Μανέ), που δεν ξέρει να διαχειρίζεται τίποτα, εκτός ίσως από τη φαντασία και τις αναμνήσεις της.
Μέσα από τη διαφάνεια του χαρακτήρα της, διαγράφονται οι πρώτοι τρεις: Οι κωμικοτραγικές συγκρούσεις τους, τα υπαρξιακά τους τρυκ, το παιχνίδι της εικόνας με την ουσία τους. Στο τέλος, ως επιδέξιοι χειριστές του αντικειμένου τους, θα καταφέρει ο καθένας τους να στήσει ξανά τη δική του ψεύτικη αλήθεια. Αντίκρυ τους θα μένει πάντα το αληθινό «ψέμα» της Φωτεινής. Πάντα διαφανές και γι` αυτό πάντα ανυπεράσπιστο.
Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, το «Πήρε τη Ζωή της στα Χέρια της» αποτελεί την πρόταση του φετινού χειμώνα που μιλά κατευθείαν στις καρδιές όλων μας, σε μια εποχή που η ανάγκη για να κρατηθούμε δίπλα στην αλήθεια μας και να παλέψουμε γι’ αυτήν, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

«ΘΕΑΤΡΟΝ»,  Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» - Πειραιώς 254, Ταύρος,  Αίθουσα Ιφιγένεια Β
Κρατήσεις θέσεων: 212 254 0300, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.theatron254.gr
Παραστάσεις: Πέμπτη και Κυριακή: 19:30, Παρασκευή και Σάββατο: 21:15
Εισιτήρια:  20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ  
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου