9/1/11

Ηγέτες ή μπορμπότσαλα;

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έβαλε τον ελληνικό λαό στην στενωπό της μεγαλύτερης οικονομικής ανέχειας χάριν της σωτηρίας της πατρίδας, αλλά φαίνεται πως από αυτή την στενωπό δεν είναι διατεθειμένοι να περάσουν ούτε ο κύριος Παπανδρέου, ούτε και τα μέλη της κυβέρνησής του. Τα δημοσιεύματα για σπατάλες και καλοπέραση των μελών της κυβέρνησης διαδέχονται πλέον το ένα το άλλο.
Τελευταίο, το... δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" που αναφέρεται στο βασιλικό ρεβεγιόν του κυρίου Πάγκαλου στην σουίτα του "King George" στο Σύνταγμα, που κοστίζει 5.400 €!! Φυσικά στον κύριο Πάγκαλο η σουίτα καθώς και το δείπνο αξίας 380 €, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας παραχωρήθηκαν χωρίς χρέωση.
Σκεφτείτε λοιπόν την κατάσταση. Το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς που για τους περισσότερους από εμάς ήταν το πιο στενάχωρο από όσα έχουμε ζήσει μέχρι τώρα, ο μεν πρόεδρος της κυβέρνησης διασκέδαζε χορεύοντας στο "Παυσίλυπον", ο δε αντιπρόεδρος απολάμβανε ένα βασιλικό ρεβεγιόν στο "King George"!!
Σίγουρα θα υπάρξουν αρκετοί, οι οποίοι διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα πουν "ε και τι να κάνουν...; αφού μπορούν, να μην περνάνε καλά...;"
Την απάντηση δεν θα την δώσουμε εμείς, αλλά την δίνει η ιστορία. Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος αναγκάστηκε να περάσει με τον στρατό του την έρημο της Γεδρωσίας και τα αποθέματα από νερό τελείωσαν, οι ανιχνευτές του βρήκαν λίγο νερό και αμέσως έτρεξαν να το δώσουν στο Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος όμως γνωρίζοντας ότι δεν φτάνει να πιουν όλοι, πήρε την κούπα με το νερό και το... έχυσε, δίνοντας κουράγιο και ανυψώνοντας το ηθικό του στρατού του.
Ο Αλέξανδρος δεν θα μπορούσε να το πιει; Άνετα.
Θα το έλεγε κανείς τίποτα; Όχι και όμως δεν το ήπιε...
Αυτές όμως είναι οι συμπεριφορές που ξεχωρίζουν τους ηγέτες από τα... μπορμπότσαλα
Ας διαλέξουν λοιπόν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος και τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης ως τι θέλουν να μείνουν στην ιστορία, και ας πράξουν αναλόγως.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου