29/8/12

Μπαμπά, θα γίνω μουσουλμάνος


Ναι καλά το έγραψα. Έτσι είπε χθες γιος φίλου, στον πατέρα του.
Ποιος ο λόγος; Μα φυσικά τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που ανακοινώθηκαν χθες το πρωί και έλαβε τέλος  η αγωνία των υποψηφίων.
Τι έγινε λοιπόν και εκνευρίστηκε ο νεαρός υποψήφιος...


Απλά είδε ότι, στην ειδική κατηγορία των μουσουλμάνων,  η βάση εισαγωγής στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι σε τεράστιο ποσοστό κάτω από τα 10.000 μόρια. Και όμως σε κάποια  σχολή που κάποιος υποψήφιος χρειάζεται 16-17 χιλιάδες μόρια που συγκεντρώνονται με κόπους , μεγάλη προσπάθεια διάβασμα και θυσίες μα και με μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των γονέων, λόγω των φροντιστηρίων,  σ’ αυτό το απάνθρωπο σύστημα εισαγωγής, ο ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ  Έλληνας μπαίνει απλά με τη βάση και σε πολλές περιπτώσεις και με βαθμούς κάτω από τη βάση!

Μα σοβαρά μιλάτε; Σοβαρότατα. Γίνεσαι μουσουλμάνος και περνάς. Καλά για παραβίαση του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ούτε κουβέντα.

Σε μια χώρα λοιπόν που οι πιο παράλογοι συσχετισμοί είναι ρουτίνα, αρκεί να προσκυνάς προς τη Μέκκα κάθε Παρασκευή και να ακούς τον χότζα στο τζαμί να φωνάζει μπιρ αλάχ, για να θεωρείσαι πιο άξιος να εισέλθεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από κάποιον που σταματάει το διάβασμα και βγαίνει από το δωμάτιό του μόνο για τις φυσικές ανάγκες του και όχι για να ακούσει τον Ιμάμη!

Σε μια χώρα που μπερδεύουμε τα δικαιώματα με τα προνόμια και την πρόνοια με διαγωνισμό πιο ευφάνταστης αμεροληψίας υπέρ συγκεκριμένων ομάδων, η συντριπτική πλειοψηφία του νόμιμου πληθυσμού πρακτικά… διώκεται λόγω θρησκεύματος!

Και φυσικά, τι περίεργο, αυτό το συμβάν είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Γιατί, ναι μεν το θέμα με τους μουσουλμάνους φέρει τη σφραγίδα του πολυτάλαντου και μη εξαιρετέου ΓΑΠ, από την εποχή της θητείας του ως Υπουργού Παιδείας, αλλά, προφανώς, η ανάδειξη πάμπολλων κοινωνικών ομάδων ως δικαιούχων διαφορετικής μεταχείρισης στο θέμα της εισαγωγής στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, ήταν το καινούριο άθλημα στο οποίο διέπρεψε η τελευταία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πιθανότατα ως αντιστάθμισμα στην κατάργηση του εξίσου πανταχόθεν διαβλητού συστήματος των μεταγραφών. Η κοινωνικοποίηση του ρουσφετιού, όπως μόνο το ΠΑΣΟΚ τη γνωρίζει.

Έτσι, με ένα σμπάρο πετυχαίνεις δυο τρυγόνια. Και κάνεις τα κόλπα σου με τους ημετέρους, χωρίς πλέον και την ταλαιπωρία των μεταγραφών (που να τρέχει ο άλλος στο ΤΕΙ Πέρα Ραχούλας, περνάει κατευθείαν εκεί που θέλει), και παρουσιάζεις κοινωνικό πρόσωπο στην παιδεία, χωρίς να «πετάς» λεφτά σε απαιτούμενες κοινωνικές παροχές (που να χρηματοδοτείς λέσχες και εστίες για τους πραγματικούς αριστούχους που έχουνε ανάγκη, στέλνεις μερικούς κοντά στο σπίτι τους και την έβγαλες αμορτί). Τι δηλαδή, τζάμπα τα έχει τα γαλόνια το πρασινωπό σύστημα;
Δαναός, TopGunZ

Πηγή: http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου