1/8/12

Ποιοι βάζουν τρικλοποδιές στον Σαμαρά


Στην κόψη του ξυραφιού ακροβατεί η συγκυβέρνηση και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η προγραμματισμένη για τις 17.000 σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κυοφορεί ραγδαίες εξελίξεις.
Τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και στο υπουργείο Οικονομικών είναι έξω φρενών με τον...
Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο με έμμεσο πλην σαφή τρόπο κατηγορούν για τρικλοποδιές στον Αντώνη Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει μια και καλή την κατάσταση με τους κυβερνητικούς του εταίρους και κυρίως με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μετά την πρώτη επίσημη κόντρα Μαξίμου με την Ιπποκράτου.
Η στρατηγική
Αφορμή μπορεί να είναι τα μέτρα και η συνολική πολιτική στρατηγική που θα ακολουθήσει η χώρα απέναντι στην τρόικα και στους εταίρους της, αλλά στο παρασκήνιο οι φήμες και τα σενάρια οργιάζουν.
Οι ψίθυροι αναφέρουν ότι η στάση του κ. Βενιζέλου οφείλεται στα σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, κάτι που τον υποχρεώνει να στηρίζει με μισή καρδιά την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Βουλευτές της Ν.Δ. αφήνουν να εννοηθεί ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να φέρει προ τετελεσμένων τον πρωθυπουργό, κάτι που σημαίνει επανάληψη των γεγονότων που έγιναν στη διετία της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Αποδοκιμασία Κεδίκογλου
Το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ κάτι που έγινε σαφές από την τοποθέτηση του Σίμου Κεδίκογλου ο οποίος αποδοκίμασε, τις μακροσκελείς διαρροές που είχαν γίνει νωρίτερα από το ΠΑΣΟΚ.
Στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό επισημαίνουν ότι δηλώσεις μέσω των οποίων αμφισβητείται ευθέως η «γραμμή» για το πώς θα γίνει η στρατηγική διαχείριση με τη λήψη του πακέτου των 11,6 δις ευρώ, εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα.
Κυβερνητικά στελέχη υπενθύμιζαν πως όσες φορές η χώρα επιχείρησε διαπραγμάτευση σύγκρουσης» στις Βρυξέλλες, ήρθαν σκληρά μέτρα όπως το… το χαράτσι της ΔΕΗ.
Στουρνάρας
Ενδεικτικό του τι συμβαίνει είναι ότι στο παρά πέντε αποφεύχθηκε μία σκληρή ανακοίνωση από το επιτελείο του Γιάννη Στουρνάρα για τα όσα ειπώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ μέσα από την άτυπη ενημέρωση.
Ωστόσο, η δήλωση του κ. Κεδίκογλου και οι συνεννοήσεις που έγιναν με το Μέγαρο Μαξίμου είχαν ως αποτέλεσμα να μη φτάσει το σχοινί στα άκρα.

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου