1/8/12

ΔΝΤ: Θα περάσετε δύσκολα


Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, κατέστησε σαφές στην Επιτροπή Οικονομικών της Κυπριακής Βουλής ότι «είμαστε οι δανειστές σας» για να προσθέσει εκ μέρους της Κομισιόν ο Μάαρτεν Φέρβεϊ ότι «προμηνύεται μπροστά σας μια δύσκολη περίοδος»...

Αυτά συνάγονται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», από τα πρακτικά της κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών με την τρόικα.
Σύμφωνα με τα πρακτικά η κ. Βελκουλέσκου υπέδειξε επίσης ότι για να μπορέσει η κυπριακή οικονομία «να σταθεί κυριολεκτικά στα πόδια της πρέπει να γίνουν δραστικές μεταρρυθμίσεις».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή παραδέχθηκε ότι ο 13ος μισθός των κρατικών υπαλλήλων «είναι στο τραπέζι». Όπως εξήγησε, «στη βάση της εμπειρίας από την Πορτογαλία και την Ισπανία, πιστεύουμε ότι η τρόικα αναμένει όπως η μείωση κρατικών δαπανών περιλαμβάνει και το κρατικό μισθολόγιο, καθώς και την αύξηση φορολογιών που δεν θα έχουν αρνητική επίπτωση στην οικονομία».
Ωστόσο, ο Βάσος Σιαρλή διευκρίνισε πως ο συνδυασμός και το βάρος των μέτρων θα καθοριστεί από την κυπριακή κυβέρνηση και όχι από την τρόικα.
ΑΜΠΕ


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου