28/8/12

Τσίπρας για Siemens: «χέρι που σε ταΐζει, δεν το δαγκώνεις» Στουρνάρας: «Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι δεν είμαι βρώμικος»


Για συγκάλυψη του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολίτευσης έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Δημοσίου με τη Siemens στη Βουλή. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απάντησε κάνοντας λόγο για «ομιχλώδη ρητορική» του κ. Τσίπρα «που συσκοτίζει την αλήθεια», τονίζοντας: «Λέτε να βγούμε από το Μνημόνιο. Και μετά τι; Δραχμή;»...

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα ακυρώσει τη συμφωνία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη γερμανική εταιρεία και θα αναθέσει την εκτίμηση της ζημιάς για το ελληνικό Δημόσιο σε τρίτους, διεκδικώντας δικαστικά την αντίστοιχη αποζημίωση ενώ ζήτησε εξηγήσεις αναφορικά με την υπόθεση Καρακώστα.
Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι ο φάκελος του συμβιβασμού βρισκόταν ήδη στο γραφείο του από τους προκατόχους του: «Ξέρετε, πρέπει να ξεκαθαρίζουμε κάποια στιγμή με τις εκκρεμότητες του παρελθόντος». Επιπλέον, αμφισβήτησε την εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens αναφορικά με το ύψος της ζημιάς για το Δημόσιο (2 δις ευρώ), την οποία χαρακτήρισε ασύμμετρη ως προς τις συνολικές αποζημιώσεις τις οποίες έχει καταβάλει η εταιρεία παγκοσμίως (1,7 δις ευρώ).
Αναφορικά με την υπόθεση Καρακώστα, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού δεν πληρώθηκε από τα «μαύρα» ταμεία της Siemens αλλά «κανονικά για την παροχή νομικών συμβουλών για μία υπόθεση που δεν είχε σχέση με την Ελλάδα».
«Το δημοσίευμα βασίζεται σε έγγραφο – ντοκουμέντο που βρίσκεται στην εκκρεμή ακόμα δικογραφία για την Siemens και αποτελεί επίσημη μετάφραση από την μεταφραστική υπηρεσία του ΥΠΕΞ», ανταπάντησε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου