5/2/13

«Πολιτική επιστράτευση χουντικής πατέντας»

Για κατάχρηση ενός χουντικής κοπής νομοθετικού εργαλείου έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, από το βήμα της βουλής, αφότου έγινε γνωστή η απόφαση για επιστράτευση των ναυτεργατών...
Ζήτησε αντίδραση από την κυβέρνηση και το προεδρείο της βουλής. Αχαλίνωτο αυταρχισμό καταλόγισε στην κυβέρνηση το ΚΚΕ.

Ο κ. Παπαδημούλης κάλεσε τον υπουργό Ναυτιλίας στη βουλή να απαντήσει «γιατί η κυβέρνηση οδηγείται σε κατάχρηση ενός χουντικής κοπής νομοθετικού εργαλείου που λέγεται πολιτική επιστράτευση, την ώρα που οι ναυτεργάτες ζητούν διαπραγμάτευση για υπογραφή συλλογικής σύμβασης». Σημείωσε ότι «αυτή η χουντικής πατέντας πολιτική επιστράτευση προβλέπει ότι κηρύσσεται όταν υπάρχει πόλεμος, θεομηνία ή κίνδυνος για τη δημόσια υγεία».

ΚΚΕ: «Αχαλίνωτος αυταρχισμός της κυβέρνησης»

Το ΚΚΕ καταλογίζει στην κυβέρνηση αχαλίνωτο αυταρχισμό, με τον οποίο «επιχειρεί να επιβάλλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό που είναι σε βάρος και των ναυτεργατών αλλά και των λαϊκών στρωμάτων» στα νησιά. Κατηγορεί την κυβέρνηση για άγρια καταστολή με την αξιοποίηση αντιδραστικών νόμων, η οποία - όπως τονίζει - πρέπει να αποτύχει και να αποβεί σε βάρος της κυβέρνησης.

Παράλληλα, καλεί όλους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να ταχθούν στο πλευρό των ναυτεργατών, να στηρίξουν τον αγώνα τους και το κύριο αίτημά τους να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας.

Το ΚΚΕ σχολιάζει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο καθιστά τους ναυτεργάτες «περισσότερο ομήρους των εφοπλιστών, παραδίδει λιμάνια και εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στην αγριότητα του μονοπωλιακού κεφαλαίου».

Πηγή: http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου