6/2/13

Ράιχενμπαχ: Το πρόγραμμα δεν αλλάζει, παρά τα λάθη


Όχι στην τροποποίηση του προγράμματος που εφαρμόζει η Τρόϊκα στην Ελλάδα λέει ο Χ.Ράϊχενμπαχ...

Αρνητικός στην τροποποίηση του προγράμματος που εφαρμόζει η τρόικα στην Ελλάδα εμφανίσθηκε ο επικεφαλής της Task Force της Κομισιόν στην Αθήνα Χόρστ Ράϊχενμπαχ παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ ομολόγησαν πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίχθηκε σε λάθος υπολογισμούς.

«Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει κατορθώσει να ξεπεράσει τη δυσκολότερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος, δεν βλέπω αυτήν τη στιγμή, ειδικά από πλευράς Task Force, πώς θα μπορούσε θα ξανανοίξει αυτή η συζήτηση» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κ. Ράϊχενμπαχ, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρο Καράογλου.

Πρόσθεσε ότι o ίδιος δεν είναι αρμόδιος για να σχολιάσει το θέμα και σημείωσε ότι η Task Force «είναι εδώ για να στηρίξει την Ελλάδα για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα θέλει να κάνει».

Ο κ. Ράϊχενμπαχ μίλησε θετικά για την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας ότι «κάνει πολύ σοβαρές προσπάθειες για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος, εφαρμόζει σταθερά τις μεταρρυθμίσεις και αυτό θα οδηγήσει πραγματικά στη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος για την Ελλάδα».

Ο κ. Καράογλου ενημέρωσε τον κ. Ράϊχενμπαχ για ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα και του παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο κ. Ράϊχενμπαχ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το Μετρό Θεσσαλονίκης, τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που υπάρχουν, ενώ συζήτησαν για το λιμάνι, το αεροδρόμιο "Μακεδονία", την ΕΥΑΘ και τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Β. Ελλάδα.

Πηγή: http://www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου