17/4/11

Δημοκρατία: Στην Ισλανδία έχουν, εδώ...;

Η απορία μας γεννήθηκε καθώς διαβάζαμε τις ανταποκρίσεις που έρχονται από την Ισλανδία, μια χώρα που βρίσκεται στην ίδια θέση με εμάς. Διαβάσαμε λοιπόν ότι οι Ισλανδοί αρνήθηκαν για δεύτερη φορά, ύστερα από την διενέργεια δημοψήφισματος, το σχέδιο αποπληρωμής των χρεών στη Βρετανία και την Ολλανδία και καταψήφισαν την επιλογή να επιβαρυνθούν οι πολίτες της χώρας το κόστος της κατάρρευσης των τραπεζών.
"...διενέργεια δημοψήφισματος..." δόθηκε δηλαδή η δυνατότητα στους πολίτες να αποφασίσουν για έθνικό ζήτημα!!
Αναρωτηθήκαμε λοιπόν και εμείς εδώ τι γίνεται;
Στην χώρα που η ιδέα της δημοκρατίας γεννήθηκε, σήμερα έχουμε δημοκρατία...;

Με όσα έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό θα περίμενε κανείς ότι θα δινόταν η δυνατότητα στον λαό να αποφασίσει επί συγκεκριμένων μέτρων και προτάσεων, όταν μάλιστα αυτή η δυνατότητα είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά.
Αντί αυτού όμως τι γίνεται;
Έχουμε μία κυβέρνηση που εκλέχθηκε το 2009 με εντολή να κυβερνήσει έως το 2013. Στην προσπάθειά της να αναρριχηθεί στην εξουσία υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια, ενώ ήξερε σε τι κατάσταση βρισκόταν η χώρα και σήμερα παίρνει μέτρα που οδηγούν τον λαό στην ανέχεια και υποθηκεύουν την χώρα για δεκαετίες, μην δίνοντας σε καμία περίπτωση στον ίδιο τον λαό την δυνατότητα να αποφασίσει για το μέλλον του, έχοντας επινοήσει το επιχείρημα, ότι όλα γίνονται για την σωτηρία της πατρίδος.
Ξέρετε τι θυμίζει όλο αυτό...;
"...Ασθενή έχουμε, εις τον γύψον τον βάλαμε..." και "...αποφασίζομεν και διατάσσομεν..."
Το μόνο που μένει είναι να δούμε και ένα δημοψήφισμα σαν αυτό που είδαμε το 1968, που να εμφανίζει ένα ποσοστό 90+ % υπέρ του μνημονίου και της τρόικας.
Άλλωστε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αυτό φαίνεται να πιστεύει όταν δηλώνει ότι βρίσκεται μαζί με την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών...
Ζήτω η δημοκρατία!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου