21/4/11

Αρκτούρος και Αύρα καθαρίζουν έξι περιαστικά δάση


Το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ, κάνοντας πράξη την αγάπη του για το περιβάλλον και τη φροντίδα των ελληνικών δασών  προχωρά φέτος σε μια ακόμα περιβαλλοντική πρωτοβουλία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος«Κάποια δάση έχουν τη δική τους Αύρα» που πραγματοποιεί τα τελευταία 3 χρόνια σε συνεργασία με τον Αρκτούρο, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία καθαρισμού 6 δασών σε...
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αίγιο, Βόλο και Κομοτηνή, προσκαλώντας σε ενεργό συμμετοχή εθελοντές πολίτες που έχουν ευαισθητοποιηθεί για την προστασία του πρασίνου στη περιοχή τους.
Η δράση «Καθαρά Δάση» υλοποιείται υπό την αιγίδα των κατά τόπους δήμων και με την επιστημονική καθοδήγηση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ αποσκοπώντας στην συλλογή επικίνδυνων απορριμμάτων που βρίσκονται στη φύση, στην επεξεργασία εύφλεκτης οργανικής ύλης και επαναξιοποίηση της ως λίπασμα, προκειμένου να παραδοθούν στην τοπική κοινωνία αναζωογονημένα και βιώσιμα περιαστικά δάση!
Οι πρώτοι δασικοί καθαρισμοί ξεκίνησαν με επιτυχία σε :
Αίγιο στις 16/4/2011, με καθαρισμό του Άλσους στα Ψηλά Αλώνια
Πάτρα στις 17/4/2011, με καθαρισμό του Άλσους Γηροκομείου
Στο Αίγιο το φυσικό μεταλλικό νερό ΑΥΡΑ πραγματοποίησε τον καθαρισμό του περιαστικού Άλσους στα Ψηλά Αλώνια , σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην ενημέρωση και κινητοποίηση των κατοίκων ως προς την αξία του δασικού καθαρισμού, όσο και στη διατήρηση αυτού του φυσικού πνεύμονα πρασίνου που αποτελεί, παράλληλα, μια κοντινή διέξοδο για τους κατοίκους του Αιγίου.
Αντίστοιχα και στην Πάτρα , μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της φύτευσης 5.390 δέντρων στο Παναχαϊκό Όρος το ΑΥΡΑ προχώρησε φέτος με τον καθαρισμό του Άλσους Γηροκομείου , αποδεικνύοντας έμπρακτα τη συνέπεια της περιβαλλοντικής του δέσμευσης στην περιοχή.
Οι δράσεις των δασικών καθαρισμών ΑΥΡΑ εξελίχθηκαν σε μια γιορτή για το περιβάλλον, με την ενθουσιώδη συμμετοχή των κατοίκων! Το ΑΥΡΑ, σε συνεργασία με την ειδική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, φρόντισε για τη σωστή ενημέρωση και τη προστασία των εθελοντών, για τον εξοπλισμό τους με τα αναγκαία σύνεργα καθαρισμού (σακούλες – γάντια), για τη σωστή ενυδάτωση και τόνωση των εθελοντών. Όλοι οι μικροί και μεγάλοι εθελοντές στη δράση «Καθαρά Δάση» πήραν αναμνηστικά δώρα, ενώ θα λάβουν ηλεκτρονικά από το ΑΥΡΑ και σχετικό πιστοποιητικό για τη συμμετοχή τους στο δασικό καθαρισμό!
Με την πολύτιμη συμμετοχή των εθελοντών πολιτών , στο Αίγιο:

Καθαρίσαμε 14 στρέμματα του άλσους στα Ψηλά Αλώνια
Συλλέξαμε 136 κιλά απορριμμάτων ανακυκλώσιμων υλικών
Συγκεντρώσαμε περίπου 600 κιλά οργανικής ύλης η οποία θρυμματίστηκε και επαναχρησιμοποιήθηκε ως λίπασμα
Ενώ στην Πάτρα, όλοι μαζί:
Καθαρίσαμε 23 στρέμματα του άλσους Γηροκομείου
Συλλέξαμε 96 κιλά απορριμμάτων ανακυκλώσιμων υλικών
Συγκεντρώσαμε περίπου 1 τόνο οργανική ύλη η οποία θρυμματίστηκε και διασκορπίστηκε στο άλσος ως λίπασμα
Τις δράσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κος Σ.Θεοδωρακόπουλος και ο αντιδήμαρχος κος Θ.Παναγόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Πατρέων κα Η.Κουρή και κος Γ.Σιγαλός.
Πολύτιμη ήταν η ευαισθητοποίηση των εθελοντών του Αρκτούρου, των εργαζομένων στην Coca – Cola 3 E και των 135 εθελοντών πολιτών που συμμετείχαν στις δράσεις!
Σειρά έχουν, έπειτα, στις 8/5/2011 στην Αθήνα το Δάσος Καισαριανής, στις 15/5/2011 στο Βόλο το Δάσος Γορίτσας , στις 22/5/2011 στη Θεσσαλονίκη το Σέιχ Σου και στις 29/5 στην Κομοτηνή το Δάσος της Νυμφαίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου