16/4/11

Δημόκριτος: «εξασθενημένοι» οι ραδιενεργοί ρύποι που φτάνουν στην Ελλάδα

Απόλυτα καθησυχαστικοί για τη χώρα μας είναι οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου «Δημόκριτος», παρ΄ όλο που το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία πρόσφατα αναβαθμίστηκε στην ανώτερη δυνατή κλίμακα σοβαρότητας, ανάλογη με εκείνη του Τσερνόμπιλ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα...
της εφημερίδας Το Έθνος, οι ειδικοί ερευνητές του Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας τόνισαν ότι τα μικρά ίχνη ραδιενέργειας που ως τώρα έχουν εντοπιστεί, δεν εμπνέουν καμία ανησυχία.
Επιπλέον επισήμαναν ότι όπως προκύπτει από τον ελέγχους σε δείγματα εισαγομένων τροφίμων από την Ασία, οι συγκεντρώσεις ραδιενεργών στοιχείων είναι πολύ χαμηλές, ενώ για τα οχήματα που εισάγονται από την Ιαπωνία, είπαν ότι αρκεί ένα καλό πλύσιμό τους για να φύγουν τυχόν υπολείμματα ραδιενεργού σκόνης.
Σε ό,τι αφορά τους ραδιενεργούς ρύπους , οι επιστήμονες του Δημόκριτου διευκρίνισαν ότι φτάνουν στην Ελλάδα δέκα έως 12 μέρες μετά την έκλυσή τους στην Ιαπωνία αραιωμένοι, άρα και ακίνδυνοι. Εξάλλου οι μετρήσεις δείχνουν ότι τα νερά του Αιγαίου, δεν έχουν επηρεαστεί καθόλου από ραδιενέργεια.

Πηγή: http://www.econews.gr/2011/04/16/dimokritos-radienergeia-ellada/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου