14/4/11

Atenistas: Μια ολοκαίνουργια παιδική χαρά στην Πλατεία Αττικής

Στις 10 το πρωί της Κυριακής 10 Απριλίου, ήταν ακόμα μία παιδική χαρά, φυτεμένη ανάμεσα σε άπειρες πολυκατοικίες, πλήρως ενσωματωμένη στο γενικευμένο γκρι χρώμα της πόλης. Αλλά όλα αυτά πριν φτάσουν δεκάδες Αθηναίοι αποφασιμένοι να...
την μετατρέψουμε σε ένα χρωματιστό σημείο.
Δεκάδες atenistas από όλη την Αθήνα ενώσαμε τις δυνάμεις σε αυτό το μικρό οικόπεδο της οδού Αριστομένους με τους κατοίκους της περιοχής και με πολλά, πάρα πολλά παιδιά που κατέφθαναν διαρκώς με το χειμαρρώδη ενθουσιασμό τους, που τόσος κόσμος βρέθηκε στη γειτονιά τους, που τόσος κόσμος τους έδειχνε την αγάπη του στην πράξη. Οι τοίχοι πλημμύρισαν με χρώμα, τα παιχνίδια το ίδιο, σχέδια αυθόρμητα ταιριάξανε απόλυτα με τα προκαθορισμένα και μικρά φυτά γέμισαν την παιδική χαρά ενώ ταυτόχρονα μία μικρή γιορτή είχε στηθεί στους γύρω δρόμους. Και από παντού γέλια παιδιών και ως μόνιμη επωδός η φράση: «τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω;».
Αυτοί οι Αθηναίοι είναι ο σημαντικότερος λόγος για να αγαπάς την Αθήνα…
Η παιδική αυτή χαρά από σήμερα το πρωί μοιάζει με έκρηξη χρωμάτων ανάμεσα στο γκρι μα λάμπει πιο πολύ γιατί φτιάχτηκε με αμέτρητη και ανιδιοτελή αγάπη. Και όλοι μαζί θα τη φροντίζουμε για να παραμείνει έτσι και να γίνει ακόμα καλύτερη.
Παιδιά σας ευχαριστούμε !


• Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Αθηναίων και ειδικότερα τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης που υποστήριξε τη δράση καθώς και τον κ Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη που μας τίμησε με την παρουσία του.
• Τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας και Πρασίνου που μας υποστήριξαν απεριόριστα.
• Τον Λευτέρη Κισκιρέα που σχεδίασε τη μακέτα για τη βαφή των τοίχων.

- Φωτογραφία: Μαιρηλία Καλαϊτζίδου

Πηγή: http://www.atenistas.gr/paidiki_attik/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου