1/9/12

Τσίπρας: Η Ελλάδα θα σύρει πρώτη το χορό της κατάρρευσης του ευρώ


Για «μακρόσυρτη παρατεταμένη πορεία αδιεξόδου για τη χώρα», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι τα νέα μέτρα θα προκαλέσουν κοινωνικό και εργασιακό κραχ.
«Μέχρι τέλος του έτους η Ελλάδα θα είναι υποψήφια να σύρει πρώτη το χορό της κατάρρευσης του ευρώ...
Ο Σεπτέμβριος, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος θα είναι κρίσιμοι μήνες για το μέλλον της Ευρώπης και η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική τα επόμενα χρόνια» επεσήμανε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως τα μέτρα θα οδηγήσουν σε κοινωνική λεηλασ’ία και η ανεργία θα εκτοξευθεί στο 30%.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στη Σύνοδο Κορυφής της 28 Ιουνίου χάθηκε μεγάλη ευκαιρία επαναδιαπραγμάτευσης των μέτρων, παρατηρώντας ότι τουλάχιστον η ελληνική πλευρά έπρεπε να διεκδικήσει ότι τα 50 δισ. ευρώ που πάνε στις τράπεζες έπρεπε να μην πάνε στο δημόσιο χρέος.

Κατήγγειλε δε, ότι αμέσως μετά την πρώτη διαπραγματευτική εντολή που πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ για να σχηματίσει στις 17 Ιουνίου, σε ερώτησή του για το ζήτημα διαπραγματευτικής ομάδας, ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «δεν είναι κρίσιμη αυτή η Σύνοδος Κορυφής θα φτιάξουμε αργότερα τη διαπραγματευτική ομάδα».

Ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε δε, ότι βάσει των σχεδίων της Άνγκελα Μέρκελ και της πολιτικής ελίτ της Ευρώπης, στόχος είναι «να έχουμε Γερμανώπη» υπό την ηγεμονία του μονεταρισμού, που κουμάντο δεν θα κάνουν οι λαοί αλλά η Γερμανία και το αγκάθι τους θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε δε στον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, για την απόφασή του να μην τον συναντήσει κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα, κάνοντας λόγο για «θεσμικό ατόπημα». «Η Ευρώπη πρέπει να σέβεται τη δημοκρατία είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν έχουν υποχρέωση να μας ακούν» σημείωσε.

Όσον αφορά την υπόθεση Siemens και τη συμφωνία που υπεγράφη κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι υπέγραψε το κουκούλωμα της και χάρισε 2 δισ. ευρώ στη γερμανική εταιρεία. «Να επανεξεταστεί η υπογραφή Στουρνάρα, εμείς θα θέσουμε ζήτημα ζημίας από το δημόσιο και δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία. Ένας τρίτος θα εκτιμήσει τη ζημία και στη βάση αυτής της εκτίμησης θα διεκδικήσουμε δικαστικά από τη Siemens» σημείωσε.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου