22/9/12

Πέντε σεισμοί σε λιγότερο από 24 ώρες ταρακούνησαν Κρήτη, Κόρινθο, Κόνιτσα και Κάσο


Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται από χθες το πρωί στον ελληνικό χώρο με τους σεισμούς να “δίνουν και να παίρνουν”. Η αρχή έγινε το πρωί της...

...Παρασκευής όπου γύρω στις 11:45 είχαμε ένα σεισμό 5 Ρίχτερ δυτικά της Κρήτης ενώ επτά ώρες αργότερα γύρω στις 18:40 είχαμε άλλο ένα σεισμό 4,9 Ρίχτερ.  Το περίεργο στην δραστηριότητα των σεισμών είναι ότι τα ξένα σεισμολογικά κέντρα δίνουν τους σεισμούς σε μεγαλύτερη κλίμακα από ότι δίνει το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρωινός σεισμός της Παρασκευής μεταξύ Κρήτης και Αντικυθήρων το Αστεροσκοπείο δίνει τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ ενώ τα ξένα σεισμολογικά στα 5 Ρίχτερ.

Ακόμη πιο περίεργο είναι οι σημερινοί πρωινοί σεισμοί.

Στις 06:52 είχαμε σεισμό 4,9 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών ΒΔ της Κορίνθου ο οποίος έγινε αισθητός ακόμη και στην Αθήνα. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο όμως δίνει τον σεισμό αυτό 5,6 Ρίχτερ! Το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο δίνει τον σεισμό 5,1 Ρίχτερ.

Ένα λεπτό νωρίτερα στις 06:51 είχαμε σεισμό και Νοτιοδυτικά της Κάσου. Ο σεισμός αυτός ήταν 4 Ρίχτερ σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών και 4,2 Ρίχτερ από το Ευρωμεσογειακό και 4,3 Ρίχτερ το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.

Η δραστηριότητα των σεισμών όμως δεν σταματάει δυστυχώς εδώ. Στις 09:15 σήμερα το πρωί είχαμε και σεισμό 12 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Κόνιτσας. Το μέγεθος του σεισμού;
4,5 σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, 4,8 Ρίχτερ το Ευρωμεσογειακό και 4,9 το Αμερικανικό Σεισμολογικό Κέντρο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές ζημιές στις περιοχές όμως οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι στους δρόμους ειδικά στους πρωινούς σεισμούς σε Κόρινθο και Κάσο.
από το newsit.gr

Πηγή: http://sarotiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου