30/9/12

Τέρενς Κουίκ: Να παγώσει η επανένταξη Μπεγλίτη στο διπλωματικό σώμα μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Σημερινά δημοσιεύματα εμπλέκουν το όνομα του πρώην Υπουργού Άμυνας Παναγιώτη Μπεγλίτη σε ιστορίες για αγρίους στη Θεσσαλονίκη, με τον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να κοιμάται σε δύο…
ξενοδοχεία για λόγους ασφαλείας με το φόβο εκδήλωσης… πραξικοπήματος!

Ο Παναγιώτης Μπεγλίτης είναι και ο πρωταγωνιστής της μεγαλύτερης «σφαγής» που έχει γίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις με την αιφνιδιαστική καρατόμηση των 4 αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ότι έπαιξε πολύ καλά το ρόλο του σε ένα σενάριο χολιγουντιανής έμπνευσης συνδυασμένο με τις δραματικές κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις εν’ όψει του Μνημονίου 2. Ένα σενάριο, θυμίζω, που είχε πλασαραστεί  από την τότε ελληνική αποστολή και στην άτυπη σύνοδο κορυφής τον Οκτώβριο του 2011.

Κατ’ αρχήν η υπόθεση χρήζει της αυτεπάγγελτης παρέμβασης της Δικαιοσύνης. Πρέπει να μάθουμε ποίοι έπαιξαν συνειδητά με τη Δημοκρατία και τους θεσμούς της, κάνοντας χρήση του φόβου πραξικοπήματος. Είτε ενδεχομένως λέγεται Παπανδρέου είτε Μπεγλίτης είτε οποιοσδήποτε άλλος...

Κατά δεύτερον, ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος οφείλει να παγώσει την όποια διαδικασία επιστροφής του Παναγιώτη Μπεγλίτη στο Διπλωματικό Σώμα (όπως επιδιώκει ο ίδιος) μέχρι να έχουμε την οριστική και από κάθε πλευρά επίσημη διερεύνηση του θέματος.

Αν και κανονικά θα έπρεπε αυτό να το ζητήσει ο ίδιος ο Παναγιώτης Μπεγλίτης.

Δεν είναι δυνατόν στο Διπλωματικό Σώμα να υπηρετούν στελέχη με την υποψία ότι είναι μπλεγμένοι σε θεωρίες συνομωσίας και στρατιωτικών πραξικοπημάτων.

Υ.Γ.Κρατώ στα υπ΄όψη ότι στο ΥΠΕΞ υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση αν ο Παναγιώτης Μπεγλίτης δικαιούται να επιστρέψει στο Σώμα και με ποιές βαθμολογικές – ιεραρχικές προϋποθέσεις, αν το δικαιούται...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου