30/9/12

Π. Ρουμελιώτης: Η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα


Αποκαλυπτικός για μια ακόμη φορά ήταν ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης για τα γεγονότα που οδήγησαν την Ελλάδα στο Μνημόνιο...


Η τότε κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τίποτα για να δείξει ότι είμαστε τα καλά παιδιά της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας, δήλωσε για άλλη μία φορά, σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.
Τα ελληνικά συμφέροντα έχουν θυσιαστεί προκειμένου να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των Ευρωπαίων εταίρων μας, τονίζει ακόμα ο κ. Ρουμελιώτης.
Όπως είπε, η πρώτη Αποστολή του ΔΝΤ στην Ελλάδα είχε γίνει ήδη από τις 18 Φεβρουάριου του 2010, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου χρησιμοποίησε συνειδητά την εμπλοκή του Ταμείου ως μέσο πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να δεχθεί να δώσει βοήθεια στην Ελλάδα 
Ο κ. Ρουμελιώτης επισήμανε ότι το ΔΝΤ ήταν αντίθετο με τη δημιουργία του ειδικού λογαριασμού στον οποίο κατά προτεραιότητα δεσμεύονται τα ποσά για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.
Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης καταθέτει την προσωπική του μαρτυρία για όλα τα γεγονότα στο νέο του βιβλίο "Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.
από το skai.gr

Πηγή: http://www.epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου