16/7/12

Ή πληρώνεις χαράτσι ή σου παίρνουν το σπίτι


Με αποτυχίες ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, ακόμα και επί των πρακτικών. Ετσι το χαράτσι για τα ακίνητα δεν αποκόπτεπται από το λογαριασμό της ΔΕΗ, ενώ υπό συζήτηση είναι ακόμα το θέμα της καταβολής του φόρυ με δόσεις. Η τρόικα όμως ζήτησε να υπάρξουν και ισχυρά μέτρα για όσους δεν ανταποκριθούν στις υπορεώσεις τα οποία φτάνουν μέχρι και την...
κατάσχεση του ακινήτου.
Το μέτρο αυτό αναμένεται να προκαλέσει τεράστιες κοινωνικές αντιδράσεις καθώς έχουν ψηφιστεί νόμοι που προστατευουν την πρώτη κατοικία από κατασχέσεις για οφειλές προς τις τράπεζες και τώρα οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κινδυνεύσουν από το Δημόσιο.
Οι πρώτοι λογαριασμοί - στους οποίους θα είναι ενσωματωμένη η πρώτη δόση του τέλους - αναμένεται να αρχίσουν να ταχυδρομούνται στους ιδιοκτήτες ακινήτων το διήμερο 28-29 Ιουλίου.
Το χαράτσι θα πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, ενώ δίνεται και η δυνατότητα σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν το σύνολο του λογαριασμού να μπορούν να πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στις χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης του ειδικού τέλους, δεν προβλέπεται διακοπή ρεύματος - καθώς το μέτρο κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας -, ωστόσο θα ενημερώνεται η εφορία, η οποία θα έχει στη συνέχεια το δικαίωμα να προχωρήσει σε κατάσχεση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Πηγή: http://www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου