31/7/12

«Γενναίες μειώσεις» στη χρηματοδότηση των κομμάτων το 2013


«Γενναίες μειώσεις» στη χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2013, κατόπιν απόφασης των τριών πολιτικών αρχηγών που συγκροτούν την κυβέρνηση, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χαράλαμπος Αθανασίου, απαντώντας σε...

επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη. Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε πως «είναι εφικτό τα κόμματα να λειτουργήσουν και χωρίς καμία χρηματοδότηση –απόδειξη το κόμμα μας, που τα καταφέραμε χωρίς κανένα ευρώ. Εμείς, λοιπόν, ''οι φασίστες και οι νεοναζί με τους αγκυλωτούς σταυρούς στα μπράτσα'', όπως μας αποκαλούσε ο αρχηγός σας, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε τη χρηματοδότηση στο λαό. Εκτίμησε επίσης πως «η περίοδος της αγανάκτησης στην πλατεία Συντάγματος τελείωσε. Διανύουμε την περίοδο της αυτοκτονίας και περνάμε στην περίοδο της σφαίρας: το θέμα είναι ποιος θα πει πρώτος ότι ''δεν αυτοκτονώ, αλλά θα πάρω μαζί μου κάποιον άλλο''. Είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε μια τέτοια κατάσταση; Επιστρέψτε τα 50 και πλέον εκατομμύρια ευρώ της χρηματοδότησης στο λαό και επιδοτείστε τη μητρότητα», πρότεινε ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής».

«Η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι δημοκρατική αρχή και προστατεύει το πολίτευμα από έξωθεν παρεμβάσεις», απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Τασσόμενος ενάντια στην εξωθεσμική χρηματοδότηση των κομμάτων, ο Χαράλαμπος Αθανασίου σημείωσε πως «ο κοινοβουλευτισμός στηρίζεται στην αυθυπαρξία του από την εποχή της Magna Carta έως εδώ. Η χρηματοδότηση των κομμάτων δεν γίνεται για να βλάψει το λαό, αλλά για να προστατεύσει το πολίτευμα. Και στην αίθουσα αυτή πρέπει να είμαστε μετριοπαθείς στις εκφράσεις μας, για να προστατεύσουμε το κοινοβουλευτικό μας σύστημα».

Σε κάθε περίπτωση, ο Χαράλαμπος Αθανασίου ανακοίνωσε πως οι μειώσεις στη χρηματοδότηση των κομμάτων «θα είναι γενναίες», σημειώνοντας ότι το ακριβές ποσοστό θα αποφασιστεί από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση.

Πηγή: http://www.trelokouneli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου