30/7/12

Νίκος Νικολόπουλος: Η Αγροτική Τράπεζα αποτελεί ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού λαού


Ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος, δέχθηκε χθες τους εργαζομένους της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, τους οποίους άκουσε με προσοχή και αφού αποδέχθηκε την πρόσκληση τους να είναι μαζί τους στην κινητοποίηση, σήμερα Δευτέρα στις 08.00 π.μ. έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΑΤΕ, στην συνέχεια τοποθετήθηκε λέγοντας μεταξύ άλλων...

«Έχω ζητήσει να πληροφορηθώ όλες τις πτυχές του ζητήματος.
Γνωρίζω όμως πολύ καλά την διαχρονική θέση της Νέας Δημοκρατίας που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα - στις 14 Ιουνίου 2012 - με τον δημόσιο λόγο του Προέδρου μας Αντ. Σαμαρά στην Θεσσαλονίκη.
Σας μεταφέρω λοιπόν αυτολεξεί τα λόγια του Πρωθυπουργού μας:
«Η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει.
Γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση».

Θέλω να πιστεύω πως τίποτα δεν έχει αλλάξει και πως η Αγροτική Τράπεζα θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά και πως οι μείζονες αποφάσεις λαμβάνονται από τους πολιτικούς και τα αρμόδια όργανα, όπως είναι τοΥπουργικό Συμβούλιο ή η Διυπουργική και όχι διορισμένοι, όπως ο κ. Γ. Προβόπουλος.
Επαναλαμβάνω πως η Αγροτική Τράπεζα αποτελεί ένα ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού λαού,

  • Έχει το μεγαλύτερο δίκτυο σε κάλυψη στην Ελληνική Επικράτεια με έμφαση στην Ελληνική Περιφέρεια,
  • Διαθέτει πάνω από € 1 δις ακίνητης περιουσίας, συνδέεται μέσω υποθηκών με το 70% της καλλιεργήσιμης  έκτασης της χώρας και
  • Διαθέτει την πιο εξειδικευμένη γνώση, σε θέματα της αγροτικής οικονομίας και γενικότερα της ανάπτυξης του Πρωτογενούς Τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου