29/7/12

Πόλεμος στην Αττική για τα σκουπίδια


Ομόφωνα δεκτή από τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ έγινε, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Συνδέσμου, η εισήγηση για την ανάθεση σε ανάδοχο των εργασιών διάθεσης των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής. Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει αποφασιστεί η διενέργεια τακτικού διαγωνισμού για τις υποστηρικτικές λειτουργίες του ΧΥΤΑ με συνολική διάρκεια 26 μηνών, ο οποίος, ωστόσο, δεν αναμένεται να τελεσφορήσει πριν από τα...
μέσα Νοεμβρίου. Κατόπιν τούτου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιάννης Σγουρός, υποστήριξε πως «αυτήν τη στιγμή ο ΕΔΣΝΑ, και μέχρι να αναδειχθεί ο μειοδότης του μεγάλου διαγωνισμού για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ, που ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, έχει τρεις επιλογές: να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ αποκλειστικά με τους εργαζομένους του Συνδέσμου, να διαπραγματευτούμε με έναν ανάδοχο για το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του μεγάλου διαγωνισμού ή να σταματήσει να λειτουργεί εντελώς». Ακολούθως, το μέλος της ΕΕ, Α. Ζαννιάς, εισηγήθηκε το θέμα της ανάθεσης των εργασιών σε ανάδοχο, σύμφωνα και με τη γνώμη του νομικού συμβούλου Β. Χατζηγιαννάκη. Με αφορμή την παραπάνω απόφαση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, 
γιατί, όπως καταγγέλλει, η απευθείας ανάθεση των λειτουργιών του ΧΥΤΑ Φυλής δίδεται σε εργολάβο που ήδη βρίσκεται εγκατεστημένος στον χώρο.
 Συγκεκριμένα, κάνει λόγο για «σύμβαση-δώρο στα μεγάλα εκδοτικά-εργολαβικά συμφέροντα που προασπίζει» και τον κατηγορεί ότι επιδίωξή του τώρα είναι να «πριμοδοτήσει τον ίδιο εργολάβο με 2,5-3 εκατομμύρια ευρώ». Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι ο περιφερειάρχης Αττικής προσπάθησε να εξυπηρετήσει τα ίδια ακριβώς συμφέροντα από τον πρώτο κιόλας μήνα της ανάληψης των καθηκόντων του, καλώντας τρία διαδοχικά Διοικητικά Συμβούλια προκειμένου να εκχωρήσει σε ιδιώτες τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

Ρήγμα στην παράταξη του περιφερειάρχη
Σε παραιτήσεις της Άννας Ροκοφύλλου από τη θέση της εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού και του Σπύρου Σπυρίδωνα από την Επιτροπή Τουρισμού οδήγησε η (ανεξήγητη;) επιμονή του περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού να περάσει «εδώ και τώρα» και χωρίς αλλαγές, από το περιφερειακό συμβούλιο, τη σύμβαση των 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της Αττικής. Η εν λόγω σύμβαση ψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και τον Γρηγόρη Ψαριανό από την παράταξη της ΔΗΜΑΡ.
Η Άννα Ροκοφύλλου, πρώτη σε σταυρούς περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης Σγουρού, εξήγησε ότι υποβάλλει την παραίτησή της γιατί, αν και αρμόδια, δεν υπήρξε καμία συνεργασία της εταιρείας μαζί της. Η ίδια τόνισε ότι «όταν ζήτησα να συνεργαστώ βρήκα κλειστές πόρτες», προβλέποντας ότι «μια εταιρεία που δεν συνεργάστηκε ποτέ με τη διεύθυνση Τουρισμού δεν θα συνεργαστεί ούτε από εδώ και πέρα».

Δίωξη για υπεξαίρεση
Δίωξη ασκήθηκε –μετά από μήνυση που είχε υποβληθεί εναντίον τους– σε βάρος του πρώην προέδρου της Τεχνόπολις ΑΕ, Φώτη Ιγνατίου, του διευθυντή των κυλικείων της Τεχνόπλις ΑΕ και του οικονομικού διευθυντή από το σημερινό Δ.Σ. της ΑΕ Τεχνόπολις για υπεξαίρεση χρημάτων από τα ταμεία των κυλικείων της εταιρείας. Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα για τους δύο πρώτους για υπεξαίρεση, στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, αντικειμένου μεγάλης αξίας άνω των 150.000 ευρώ, ενώ για τον τρίτο κατηγορούμενο ασκήθηκε δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία. 
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην πρώτη ειδική ανακρίτρια για περαιτέρω ανάκριση. Η παράταξη «Ανοιχτή πόλη» και το μέλος της στο Δ.Σ. της εταιρείας, Παναγιώτης Σκούτας, που ανέδειξαν την υπόθεση, θεωρούν ότι δικαιώνονται από τις εξελίξεις σε όσα είχαν αποκαλύψει στο Δ.Σ. της Τεχνόπολις και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου