28/7/12

Σόιμπλε: «Δεν χάθηκε ο κόσμος» που ο Νότος δανείζεται πανάκριβα

Τις εικασίες περί υπαγωγής της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και διευκρινίζει ότι δεν σχεδιάζεται πρόγραμμα για τη Μαδρίτη, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην εφημερίδα «Welt am Sonntag», η οποία θα κυκλοφορήσει αύριο...


«Οι ανάγκες για χρηματοδότηση της Ισπανίας βραχυπρόθεσμα δεν είναι τόσο μεγάλες. Τα υψηλά επιτόκια είναι μεν οδυνηρά και δημιουργούν αναστάτωση, αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος εάν πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις δανεισμού να πληρώσει κανείς λίγο περισσότερο» τονίζει ο κ. Σόιμπλε και δηλώνει πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Μαδρίτης σύντομα θα ανταμειφθούν, καθώς, όπως εκτιμά, «το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων θα έχει καλή επίδραση - και στις χρηματοπιστωτικές αγορές», ενώ, η κυβέρνηση έλαβε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και τις υλοποιεί.
«Γι αυτό της οφείλουμε σεβασμό, διότι τα μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ και η μείωση των συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων είναι αντιδημοφιλή. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν τιμούν ακόμη αυτές τις μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτό θα έρθει. Την αξιοπιστία την ανακτάς μόνο σιγά σιγά» καταλήγει.
ΑΠΕ


Πηγή: http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου