27/7/12

Άτυπο "πάγωμα" των διαδικασιών είσπραξης δανείων στην Αχαϊκή - Από μέρα σε μέρα η απόφαση του ΣτΕ για την αναστολή της εκκαθάρισης - Οι στόχοι των μεριδιούχων μετά τη γενική συνέλευση


Μέχρι τα τέλη του μηνός αναμένεται η απόφαση του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σχετικά με το αίτημα που έχει υποβάλει το Δ.Σ. της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας για αναστολή των διαδικασιών εκκαθάρισης της Τράπεζας, έως ότου συζητηθεί -στις 9 Οκτωβρίου- η αίτησης ακυρότητας της αναστολής λειτουργίας της Αχαϊκής και της τοποθέτησης εκκαθαριστή, που έχει κατατεθεί στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο...

Πάντως, το τελευταίο διάστημα, όπως δήλωσε στο attacktv.gr ο πρόεδρος του τελευταίου Δ.Σ. της Αχαϊκής, Ευάγγελος Φλωράτος, ο εκκαθαριστής της Τράπεζας, Ιω. Γιαννίκος, έχει παγώσει τις διαδικασίες απαίτησης ακόμη και των ληξιπρόθεσμων δανείων, προφανώς εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ.
Στο μεταξύ, με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Τετάρτη το βράδυ, η διαδικασία της πρώτης γενικής συνέλευσης του νεοσύστατου Συλλόγου Μεριδιούχων Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, όπου καταγράφηκε η παρουσία πάνω από 200 μετόχων, γεγονός που θεωρείται αρκετά ενθαρρυντικό, όπως ανέφερε στο attacktv.gr ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου, Χρήστος Γκοτσόπουλος, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και πολλοί έχουν αρχίσει τις διακοπές τους.
Την Τρίτη συγκροτείται σε Σώμα η διοίκηση
Ωστόσο, ο κ. Γκοτσόπουλος επισήμανε ότι δεν είναι νοητό από το σύνολο των 17.000 μεριδιούχων να μην εγγραφούν τελικά στο Σύλλογο τουλάχιστον οι 5.000. Γι' αυτό έθεσε ως στόχο τον τετραπλασιασμό από το φθινόπωρο των ήδη εγγεγραμμένων. Άλλωστε, όπως είπε, όσο περισσότεροι παρουσιαστούν και δραστηριοποιηθούν ενεργά, τόσο περισσότερο θα ενισχυθούν ηθικά και τα μέλη της διοίκησης στο δύσκολο αγώνα που καλούνται να δώσουν το προσεχές διάστημα, προκειμένου να διεκδικήσουν με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα τα δικαιώματα των μεριδιούχων.
Ο κ. Γκοτσόπουλος ανέφερε ακόμη ότι μετά την Τρίτη, οπότε θα γίνει η συγκρότηση σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές, θα δρομολογηθούν κάποια πράγματα που αναγκαστικά είχαν μείνει πίσω, επειδή δεν υπήρχε μέχρι τώρα νόμιμη εκπροσώπηση.
Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι τόσο εύκολο να αρνηθούν οι αρμόδιοι της Τράπεζας της Ελλάδος να τους δώσουν τα στοιχεία που έχουν ζητήσει.
Εξυπακούεται ότι όλο αυτό το διάστημα οι χιλιάδες μεριδιούχοι της Αχαϊκής είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι, καθώς, στη γενικότερη ανασφάλεια που βιώνουν πλέον όλοι οι Έλληνες, προστέθηκαν και οι κατακλυσμιαίες εξελίξεις στην Τράπεζα, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τους κόπους μιας ζωής, που είχαν εμπιστευτεί σ' αυτήν και τους οποίους θεωρούσαν αποκούμπι στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Πηγή: http://www.attacktv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου