13/9/12

Καμμένος: Δεν πρόκειται να συμπράξουμε ποτέ με το «μαύρο μέτωπο» του Μνημονίου..δεν κάνουμε μεταγραφές συμφέροντος, αλλά «εγγραφές ψυχής»


Ξεσήκωσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Πάνος Καμμένος χθες στο κατάμεστο Βελλίδειο.
Βολές εναντίον της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) εκτόξευσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, κάνοντας λόγο για «πολιτικούς απατεώνες της συγκυβέρνησης», ενώ άφησε και αιχμές σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μετά τις εκλογές «βάζει νερό στο κρασί του και γυρίζει σελίδα στην πολιτική του»...

Κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» της ΔΕΘ, ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε τη σημερινή κυβέρνηση «τρίτη κατοχική κυβέρνηση του Μνημονίου» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ότι μαζί με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, και της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, ότι υπέγραψαν την κατεδάφιση της χώρας.


Για τον κ. Σαμαρά είπε ότι «απέδρασε» από την 77η ΔΕΘ διότι δεν είχε το κουράγιο να σταθεί απέναντι στους πολίτες και να εξαγγείλει τα οδυνηρά μέτρα του νέου πακέτου, όταν πέρυσι από το βήμα της 76ης ΔΕΘ είχε χαρακτηρίσει «λάθος φάρμακο» που θα σκοτώσει τον ασθενή τα μέτρα του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
«Ο κ. Σαμαράς είναι άξιος διάδοχος του συμφοιτητή του, Γιώργου Παπανδρέου, και τώρα αγωνίζεται για τη σωτηρία του, γι' αυτό αρνείται να υπογράψει την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής η οποία θα διερευνήσει το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Χαρακτήρισε, επίσης, τον πρωθυπουργό «άξιο πελάτη της λίστας Χριστοφοράκου», επειδή υπέγραψε την απόφαση για το συμβιβασμό με τη Siemens.


Το «ένοχο μυστικό» του κ. Σαμαρά είναι ότι γνωρίζει εκ των προτέρων πως θα αποτύχει και το δεύτερο Μνημόνιο, το οποίο δεν θα βγάλει τη χώρα από την κρίση αλλά έχει ως στόχο να κερδίσουν οι κερδοσκόποι των οποίων πολιτικά όργανα είναι οι κυβερνώντες, τόνισε ο κ. Καμμένος Πρόσθεσε πως η επαναδιαπραγμάτευση που υποσχέθηκε προεκλογικά ο πρωθυπουργός ήταν μια «πολιτική απάτη» και το πραγματικό νόημα της επαναδιαπραγμάτευσης είναι το τσάκισμα της ελληνικής κοινωνίας.
Ο Πάνος Καμμένος τόνισε χαρακτηριστικά:"Η ίδρυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν ήταν προϊόν διεργασίας στο εσωτερικό του κυρίαρχου πολιτικοοικονομικού συστήματος..ήταν η δικαίωση μιας ιστορικής και κοινωνικής αναγκαιότητας που είχε δημιουργηθεί στις βάσης της ελληνικής κοινωνίας, της ανάγκης των απλών Ελλήνων να εκφραστούν μέσα από ένα νέο πολιτικά φορέα. Δεν θα επιτρέψω εγώ προσωπικά αγκυλώσεις του παρελθόντος να γυρίσουν πίσω το κίνημα..


Δεν θα γίνουμε ποτέ ένα κακέχτυπο κόμματος της μεταπολίτευσης.
Για τους Ανεξάρτητους Έλληνες είπε ότι δεν πρόκειται να συμπράξουν ποτέ με το «μαύρο μέτωπο» του Μνημονίου και δεν κάνουν μεταγραφές συμφέροντος, αλλά «εγγραφές ψυχής».
Ζήτησε άμεση κατάργηση του ελληνογερμανικού προγράμματος παραγωγής ηλιακής ενέργειας «Ήλιος» και να μην τολμήσει κανείς να εξαιρέσει το Καστελόριζο από την ΑΟΖ.
Τάχθηκε υπέρ της κατάργησης του Μνημονίου και διαγραφής του επαχθούς χρέους. Πρότεινε ενιαίο φορολογικό συντελεστή 15%, πάγωμα ή και μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη για όλους τους Έλληνες 800 ευρώ, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και μετατροπή του σε επίδομα εργασίας. Τόνισε την ανάγκη να παταχθεί το λαθρεμπόριο καυσίμων και καταλόγισε «ηθελημένη ανικανότητα» στις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: http://exomatiakaivlepo.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου