13/9/12

Guardian: ''Porsche σαπίζουν στις μάντρες του ελληνικού Δημοσίου''


Φωτογραφικό ρεπορτάζ της βρετανικής ''ΤheGuardian'' δείχνει πως έχουν εγκαταλειφθεί χιλιάδες οχήματα στις μάντρες του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), μετατρέποντας τες σε απέραντες εκτάσεις με παλιοσίδερα.
Οι φωτογραφίες του αφιερώματος είναι αποκαλυπτικές και σοκάρουν με την ποσότητα των ανεκμετάλλευτων οχημάτων, μηχανών και αυτοκινήτων του δημοσίου που σκουριάζουν, δίχως κανείς να μπορεί να δηλώσει υπεύθυνα τους λόγους εγκατάλειψης...

Ανάμεσα τους εμφανίζονται και πολυτελή οχήματα, όπως μία κίτρινη Porshe στα αριστερά της φωτογραφίας. Χαλασμένα αστικά λεωφορεία και οχήματα της αστυνομίας, άλλα χωρίς ρόδες, σκονισμένα και άλλα χτυπημένα από σφαίρες.
Όλα αυτά συνθέτουν ένα σκηνικό αποσύνθεσης, όμοιο του πολιτικού σκηνικού της χώρας.
Το γραφειοκρατικό τέλμα οδήγησε τα άλλοτε χρήσιμα αυτοκίνητα στη μάντρα του ΟΔΔΥ, είτε λόγω βλάβης που δεν επισκευάστηκε ποτέ, είτε λόγω κατάσχεσης από εμπόρους ναρκωτικών ή αδυναμίας αποπληρωμής χρεών.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το δημοσίευμα και για τον ίδιο τον Οργανισμό τον οποίο χαρακτηρίζει ζημιογόνο, ενώ παράλληλα αναφέρει τις δυσκολίες του ελληνικού δημοσίου να τον ''πετάξει στα σκουπίδια''.
Με αυτή την αναφορά υποδηλώνεται και η δυσχέρεια της ελληνικής κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα των ξένων πιστωτών της, οι οποίοι θέλουν να δουν το κλείσιμο δεκάδων κρατικών οργανισμών, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι.
της Δέσποινας Δημά



Πηγή: http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου