5/9/12

«Εσείς οι Έλληνες που τρώτε τα δικά μας λεφτά»… Πηγή: «Εσείς οι Έλληνες που τρώτε τα δικά μας λεφτά»…


Το περιστατικό -απολύτως αυθεντικό- συνέβη πριν από λίγες μέρες στο Μόναχο και μου το διηγήθηκε καλός μου φίλος: Μια παρέα  Γερμανομαθών Ελλήνων που πήγαν στην Βαυαρική πόλη για  επαγγελματικούς λόγους, βρίσκονται σε ένα εστιατόριο για να φάνε. Ο ένας από αυτούς φωνάζει τον σερβιτόρο ο οποίος έρχεται για να πάρει παραγγελία.
Εκείνη τη στιγμή από το ακριβώς διπλανό τραπέζι, ένας Γερμανός στρέφεται προς την πλευρά της Ελληνικής συντροφιάς  και ρωτάει: «Από πού είστε εσείς;».  «Έλληνες είμαστε» του απαντάει  κάποιος από την παρέα  για να εισπράξει άναυδος την απάντηση...
«Και τι κάνετε εδώ; Τρώτε τα λεφτά που εμείς σας δίνουμε για να ζείτε;»

Η συνέχεια ήταν επεισοδιακή κι όπως μου είπε ο φίλος μου, με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων αποφεύχθηκε το… ξύλο! Ο ίδιος με πληροφόρησε ότι ανάλογο κλίμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες υπάρχει σε όλη την Βαυαρία αν και μου διευκρίνισε ότι τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα σε περιοχές όπως το Βερολίνο, που είναι μια πολυπολιτισμική πρωτεύουσα.

Θυμήθηκα και το περιστατικό με τον  Γερμανό πιλότο που μετέφερε τουρίστες από τη χώρα του στην Κρήτη και  μόλις μπήκε στον εναέριο χώρο μας, έσπευσε να κάνει… χιούμορ λησμονώντας ότι στο αεροσκάφος βρίσκονται και Έλληνες από την Γερμανία: «Καλώς ήρθατε -είπε- στην Ελλάδα, τη χώρα "Μαύρη Τρύπα" στην οποία δίνουμε τα χρήματά μας».

Ποιος φταίει για τα περιστατικά αυτά που είναι απόρροια του άθλιου κλίματος το οποίο έχει διαμορφωθεί για τη χώρα μας στην Γερμανία; Ασφαλώς σε μεγάλο βαθμό, η πολιτική ηγεσία της χώρας η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα διαγκωνιζόταν σε επίδειξη λαϊκισμού προκειμένου να χαϊδεύει τα αφτιά του εκλογικού της σώματος.

Δεν είναι τυχαίο το αποτέλεσμα της έρευνας των Financial Times που έδειξε ότι το 54% των Γερμανών πιστεύει  ότι η χώρα μας  δεν πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη και το 74% δεν θεωρεί ότι θα αποπληρώσουμε τα δάνεια μας.

Η αλήθεια είναι πώς τις τελευταίες ημέρες, αυτές οι ανθελληνικές προκλήσεις και οι δηλώσεις περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη έχουν περιοριστεί. Ότι το κλίμα φαίνεται κάπως να βελτιώνεται. Κανείς δεν ξέρει όμως πόσο θα κρατήσει αυτή η «εκεχειρία». Πολύ περισσότερο, κανείς δεν ξέρει αν τώρα πια μπορεί να υπάρξει μια σημαντική μεταστροφή στην τόσο κακή εικόνα της Ελλάδας στην Γερμανία και όχι μόνο.
Και στην περίπτωση αυτή , δεν ξέρω αν ισχύει το κάλιο αργά παρά ποτέ…
του Σωτήρη Ξενάκη

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου