Ιδιαίτερα καυτή προβλέπεται αυτή η εβδομάδα για τη ΝΔ, καθώς το μεγαλύτερο από τα τρία συγκυβερνώντα κόμματα καλείται να διαχειριστεί τη φιλοδοξία αρκετών στελεχών του, που ενδιαφέρονται να καταλάβουν προβεβλημένα κομματικά αξιώματα, αρχής γενομένης από αυτό του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, θέση που κατέχει έως σήμερα ο τοποθετηθείς πλέον ως υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Από τους πρώτους που εκδήλωσαν τη βούλησή τους να εκλεγούν στο συγκεκριμένο πόστο είναι και ο Αχαιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, η πρόσφατη αποχώρηση του οποίου...
από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, σχεδόν ταυτόχρονα με την υπερψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης Σαμαρά, προκάλεσε αίσθηση και για την οποία δόθηκαν χίλιες δυο ερμηνείες: από την επίσημη εκδοχή (του ίδιου του κ. Νικολόπουλου) ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να παλέψει με αποφασιστικότητα για την πολυδιαφημισμένη επαναδιαπραγμάτευση, ως την εικαζόμενη βούληση του Αχαιού πολιτικού να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος Πατρέων "στεφανωμένος" με αντιμνημονιακές δάφνες κι από την εμπλοκή του σε σκοτεινές υποθέσεις, που τον εξανάγκασε, κατά τις... κακές τις γλώσσες, σε πρόωρη παραίτηση, ως τη διαπίστωση της αδυναμίας του -λόγω του ασφυκτικού μνημονιακού πλαισίου- ν' ανταποκριθεί σε σωρεία δεσμεύσεων που είχε αναλάβει έναντι της πολυπληθούς κομματικής του πελατείας. Μεταξύ των τελευταίων και κάποιοι ισχυροί επιχειρηματίες, οι οποίοι πνέουν τώρα μένεα εναντίον του, καθώς το μόνο που δεν περίμεναν από αυτόν ήταν να τα... βροντήξει πριν καλά καλά καθίσει στην καρέκλα του Υφυπουργού.
Φυγή προς τα... εμπρός
Εξάλλου, πολλοί θεώρησαν ότι ο κ. Νικολόπουλος, με το να προαναγγέλλει με τον πιο επίσημο τρόπο (μέσω επιστολής του προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό) ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει νομοσχέδια τα οποία θα μεταβάλουν επί τα χείρω τη θέση των Ελλήνων εργαζομένων, ουσιαστικά άνοιξε ο ίδιος το δρόμο της διαγραφής του από το κόμμα, με την πρώτη "παρασπονδία" που θα διαπράξει κατά τη διάρκεια της ψήφισης κάποιου τέτοιου νομοσχεδίου, που θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα έρθει.
Ο ίδιος, αν και εμφανίζεται αποφασισμένος για όλα και συναισθάνεται την εξαιρετικά δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει η σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, διαρρηγνύει τα... ιμάτιά του ότι δεν αποσκοπεί στην έξοδό του από τη ΝΔ, της οποίας, άλλωστε, αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη, έχοντας ανέλθει στην κλίμακα πολλών αξιωμάτων και εκλεγόμενος, με μία εξαίρεση, ανελλιπώς βουλευτής της στην Αχαΐα από το 1989 και μετά.
Εκτιμάται δε ότι, με το να θέσει υποψηφιότητα για γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, ο Νίκος Νικολόπουλος επιχειρεί μια... φυγή προς τα εμπρός, αφενός μεν υποδηλώνοντας πως κάθε άλλο παρά αδιάφορος είναι για τις εξελίξεις που αφορούν το κόμμα, αφετέρου δε προκαλώντας για μία ακόμη φορά τον Πρόεδρο της ΝΔ, του οποίου ο "εκλεκτός" για τη θέση του γραμματέα φέρεται να είναι ο συνδικαλιστής Φίλιππος Ταυρής (για τη θέση έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, επίσης, ο πρώην υπουργός Υγείας και τέως δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, καθώς και ο πρώην βουλευτής Ηλείας Παναγιώτης Αδρακτάς, ενώ άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των ενδιαφερομένων στους οχτώ, ακόμη και στους 10, καθώς εμφανίζονται πιθανοί υποψήφιοι ως και γραμματείς νομαρχιακών!).
Υπόσχεται αποκαλύψεις...
Η κατάσταση περιπλέκεται, μάλιστα, σε σημείο που υπάρχουν εισηγήσεις για αναβολή της συνεδρίασης, η οποία έχει οριστεί για την Πέμπτη. Ο Φίλιππος Ταυρής φέρεται δε απρόθυμος να κατέβει μέσα σ' αυτό το κλίμα. Ωστόσο, η εκλογή του χαρακτηρίζεται κομβική για το Μαξίμου, εν όψει της θεωρούμενης ως αναπόφευκτης σύγκρουσης με τους συνδικαλιστές και τη ΔΑΚΕ.
Όσον αφορά, πάντως, τον κ. Νικολόπουλο, από το στενό του περιβάλλον εκείνο που δηλώθηκε στο attacktv.gr είναι ότι, ύστερα από τόσα χρόνια κοινοβουλευτικής θητείας και εμπειρίας, θεωρεί πως δικαιούται να υποβάλει μια τέτοια υποψηφιότητα, υποστηρίζοντας πως απηχεί τη φωνή της κομματικής βάσης, την οποία θέλει να μεταφέρει και προς την ηγεσία της παράταξης.
Ο ίδιος, με αφορμή την υποψηφιότητά του, δήλωσε: «Υπηρετώ επί 38 χρόνια τη Νέα Δημοκρατία και ειδικά τώρα, σε αυτή την εποχή, οραματίζομαι ένα κόμμα ανοιχτό σε όλη την Ελλάδα, ανάχωμα, φωνή και εκφραστή της λαϊκής συνείδησης. Ένα κόμμα λειτουργικό , ζωντανό, ακόμα πιο δραστήριο, που δεν θα απολογείται απλώς έναντι της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά θα αντιπροτείνει, θα ζητά διορθωτικές κινήσεις, που θα συσπειρώνει τη βάση και θα είναι σε άμεση επαφή με το λαό. Εάν προτιμήσουμε ένα κόμμα "ελέγξιμο" ως προς την ηγετική του φόρμα και λειτουργία, θα την πάθουμε σαν το ΠΑΣΟΚ. Όμως, το δίδαγμα ΠΑΣΟΚ είναι πολύ νωπό και κραυγαλέο».
Εξάλλου, στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας, στο πολιτικό του γραφείο στην Πάτρα (Μιαούλη 48), ο Ν. Νικολόπουλος έχει προαναγγείλει ότι θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις με βάση το παραπάνω σκεπτικό και θ' αποκαλύψει πρωτοβουλίες που θα αναλάβει. Τέλος, από το γραφείο του ανακοινώθηκε ότι με την ευκαιρία αυτή θα δώσει στη δημοσιότητα «έγγραφα που θα απαντούν στην επίθεση λάσπης που δέχτηκε μετά την παραίτησή του από Υφυπουργός Εργασίας, με προφανή στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα ουσιαστικά ζητήματα που έθετε με την παραίτησή του».
Πηγή: http://www.attacktv.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου