13/9/12

Αμερικανικά καταδρομικά πλέουν προς τη Λιβύη


Κλιμακώνεται η ένταση στη βόρεια Αφρική καθώς δυο αμερικανικά καταδρομικά με περίπου 50 ειδικευμένους πεζοναύτες πλέουν προς τη Λιβύη με σκοπό να ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες δυνάμεις που προστατεύουν τις εκεί διπλωματικές αποστολές.
Παράλληλα ο...
Αμερικάνος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι σε συνεργασία με τις Κυβικές αρχές θα οδηγήσει «ενώπιον της Δικαιοσύνης» τους υπεύθυνους της επίθεσης στο προξενίο της Βεγγάζης που στοίχησε τη ζωή στον Αμερικανό πρέσβη Κριστοφερ Στηβενς και σε ακόμη τρία άτομα.
Πλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο οι επιθέσεις να υποκινηθήκαν από τοπικές ισλαμιστικές οργανώσεις οι οποίες έστρεψαν με την παρουσία και τις ενεργειές τους το εξαγριωμένο πλήθος προς τις βίαιες επιθέσεις.
Σύμφωνα με την Washington Post ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί μπροστά στο προξενείο, παριστάμενοι αναγνώρισαν ομάδες που έφεραν οπλισμό και φαίνεται πως ανήκαν στην τοπική ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρ αλ Σαρία.
Εν τω μεταξύ, το σώμα του 52χρονου πρέσβη βρέθηκε από Λίβυους και παραδόθηκε, χωρίς να έχει αναγνωριστεί, σε κοντινό νοσοκομείο. Μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες των γιατρών για ανάνηψη, διαπιστώθηκε ο θάνατός του εξαιτίας ασφυξίας.
Το τελευταίο σημείο, το πώς ακριβώς δηλαδή κατέληξε η σορός του Στίβενς από το προξενείο στο νοσοκομείο, εγείρει τα περισσότερα ερωτηματικά.

Πηγή: http://topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου