15/9/12

Οι Υδροναύτες καθαρίζουν βυθό και παραλία στο Λαγονήσι Αττικής


To τμήμα περιβαλλοντικών δράσεων της ΜΚΟ ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ, σε συνεργασία με τον Όμιλο Εταιρειών ΕΛΓΕΚΑ και το καταδυτικό κέντρο Athina Diving διοργανώνουν εθελοντική οικολογική δράση στο Λαγονήσι Αττικής η οποία περιλαμβάνει καθαρισμό βυθών και ακτών την...
Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10.00

Στόχος της συλλογικής προσπάθειας είναι η αποκατάσταση της εικόνας της περιοχής και η αφαίρεση των συγκεντρωμένων ρύπων που βρίσκονται στον βυθό αλλά και στην ακτή μιας ιδιαίτερα όμορφης περιοχής την οποία επιλέγουν για τις δραστηριότητες τους πολλοί κάτοικοι της Αττικής.

Οι εθελοντές αυτοδύτες θα αναλάβουν την συγκέντρωση των σκουπιδιών από τον βυθό και με την βοήθεια των εθελοντών επιφανείας φιλοδοξούν επιφέρουν μια ουσιαστική αλλαγή στην κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Παράλληλα με τον καθαρισμό θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δραστηριότητες που έχουν στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση πάνω στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Την δράση θα υποστηρίξει το Athina Diving Center παρέχοντας φιάλες και καταδυτικό εξοπλισμό σε όποιον εθελοντή χρειαστεί κάτι, ενώ θα πραγματοποιήσει παράλληλες δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος Project Aware.

Η συγκέντρωση των εθελοντών θα γίνει στις 10.00 στο ανοικτό δημόσιο παρκινγκ που βρίσκεται  στο 38ο χιλιόμετρο της παραλιακής οδού Αθηνών – Σουνίου, ακριβώς πάνω από την παραλία όπου θα λάβει χώρα η δράση.

Η ΜΚΟ Υδροναύτες απευθύνει πρόσκληση σε όλους όσοι επιθυμούν να γίνουν μέρος της προσπάθειας μας, είτε είναι αυτοδύτες , είτε επιθυμούν να βοηθήσουν από την επιφάνεια.

“Η υποβάθμιση των βυθών και των ακτών είναι κάτι που το γνωρίζουμε, αλλά δεν το αποδεχόμαστε ως μη αναστρέψιμη κατάσταση. Γινόμαστε ενεργό μέρος της λύσης” λένε οι Υδροναύτες.

Πηγή: http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου